O familie de români a ocupat casa unei bătrâne, în Spania. ”O lună nu a răspuns nimeni la sonerie”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.04.2024 - 12:54
Poliția a evacuat o familie de români care a ocupat abuziv o casă în Spania Foto: captură video El Debate

O familie de români a a ocupat apartamentul unei bătrâne din Spania în timp ce femeia se afla în străinătate. Ei au fostevacuați cu greu din casa pe care o ocupaseră.

SHARE

O familie de români este subiectul unui scandal uriaș la Madrid. S-a instalat în apartamentul ueni femei care era în vizită la fiica ei, în Canada. 

Ei susțin că au intrat pentru că au crezut că proprietarul a abandonat casa după ce nu a răspuns la ușă timp de o lună.  Aceștia au fost evacuați în cele din urmă de poliție.

O familie de români a ocupat casa unei bătrâne, în Spania. ”O lună nu a răspuns nimeni la sonerie”

Se pare că în Spania este foarte simplu să ocupi o casă. Din acest motiv familia de români au intrat în apartamentul respectiv. Cei care fac acest lucru sunt cunoscuți sub denumirea de squatters.

„Cunosc legea și până nu se face plângere nu mă vor da afară”, a declarat românul, care susține că se cheamă „Corcele”. El a intrat cu soția sa într-un apartament din cartierul Lavapiés din Madrid, a scris ziarulromesc.es.

Citește și: Doi români cu nouă copii au ocupat ilegal o casă din Franța. Proprietara stă pe unde apucă de 2 ani

Proprietara, pe nume Pepi, are 86 de ani. În ianuarie a plecat pentru a-și vizita fiica în Canada, la Toronto. Acolo a suferit o intervenție chirurgicală la ochi și este îngrijită de familia ei. 

Corcele, originar din România, asigură că cunoaște bine legea și că știe că atâta timp cât nu există plângere de la proprietar nu pot fi evacuați. El susține că apartamentul era plin de praf când l-a găsit și a crezut că nimeni nu mai locuiește acolo.

Squatter-ul arată că avea și alte informații despre proprietarul locuinței. Și-a dat seama că această femeie nu locuise aici de peste un an . Am crezut că a părăsit apartamentul și a plecat să locuiască cu familia ei în Canada. Românul are un băiețel de 6 ani pe care l-a dus să locuiască cu părinții până la rezolvarea situației.

A ajuns în Spania în urmă cu 15 ani, apoi a plecat la muncă în Germania și a decis să se întoarcă în Spania în urmă cu câteva luni. „Trăiesc pe stradă pentru ca fiul meu să meargă la școală ”, susține el. „Știam legea, de aceea am făcut ce am făcut. Atâta timp cât nu există plângere de la proprietar, nu ne pot da afară”, a declarat el la programul „Espejo Público” de la Antena3.

Vecinii spun că squatterii au jefuit casa și au luat obiecte de valoare. Cuplul neagă acest lucru și afirmă că „dacă mâine vine proprietarul casei, îi vom returna apartamentul, îi vom cere iertare și îi vom dărui toate obiectele de valoare”. Ei susțin că și-au dat seama că „ cutia poștală de pe podea era plină de scrisori și avea buteliile de butan afară”.

Citește și: Câți români și-au cumpărat case în Spania? E de doua ori mai ieftin ca în România

Românii susțin că au intrat în casă după ce au bătut de mai multe ori la uşă şi „o lună nu au răspuns la sonerie” şi au aflat că femeia este în străinătate, au decis să intre, când au crezut că au spus „nu se mai întoarce.” „Nu avem unde să locuim. Căutăm cazare temporară până îmi găsesc de lucru”, explică românii la Telemadrid.

„Poliția i-a evacuat pe squatters în cele din urmă, iar serviciile tehnice ale EMVS Madrid au intrat în posesia locuinței”, scrie presa spaniolă.

Îmn Spania, trăiesc aproximativ 1 milion de români. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te