FOTO Poliția Română are un elicopter Sikorsky S-70i Black Hawk de ultimă generație. Ce știe să facă

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.12.2023 - 16:58
Poliția Română are un elicopter Sikorsky S-70i Black Hawk de ultimă generație. Ce știe să facă - Foto: Facebook/Orbi1
Poliția Română are un elicopter Sikorsky S-70i Black Hawk de ultimă generație. Ce știe să facă - Foto: Facebook/Orbi1

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a achiziționat 7 elicoptere Sikorsky S-70i Black Hawk de ultimă generație, în cadrul proiectului VISION 2020 al Uniunii Europene. Aparatul livrat Poliției Române este dotat cu aparatură de sprijinire a activităților structurilor operative.

SHARE

După ce PZL Mielec, o companie Lockheed Martin, a livrat Ministerului Afacerilor Interne din România primele patru elicoptere utilitare S-70M Black Hawk de ultimă generație, produse în Europa, în Polonia, a venit și elicopterul Sikorsky S-70i Black Hawk destinat Poliției Române. 

Sikorsky-ul S-70i Black Hawk al Poliției Române a fost surprins pe 17 decembrie, în timp ce decola de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cu destinația București. 

Citește și: Armata are în dotare o navă nouă care va fi folosită în misiuni speciale. A costat 150.000.000 €

Poliția Română are un elicopter Sikorsky S-70i Black Hawk de ultimă generație. Ce știe să facă

Elicopterul Sikorsky S-70i Black Hawk al Poliției Române este dotat, printre altele, cu aparatură de supraveghere și comunicații specială, de ultimă generație, pentru a putea sprijini cu maximum de eficiență activitățile structurilor operative ale instituției. 

Potrivit constructorului, S-70i Black Hawk încorporează tehnologii remarcabile în ceea ce privește conectarea aeronavei la lumea informațională digitală și poate oferi un sprijin excelent în orice misiune. De asemenea, cabina de pilotaj de ultimă generație, complet realizată din sticlă digitală, aduce echipajelor o cunoaștere a situației din teren fără precedent, în cele mai complexe situații. 

Citește și: PZL Mielec livrează României primele elicoptere Sikorsky S-70 Black Hawk pentru misiuni de salvare

Sikorsky S-70i Black Hawk poate avea o greutate maximă la decolare de 10.659 kg, sarcina externă utilă a aparatului fiind de 4.082 kg. 

Viteza de croazieră a elicopterului este de 296 km/h. 

România a achiziționat șapte elicoptere Sikorsky S-70i Black Hawk, pentru a contribui la consolidarea capacităților operaționale în gestionarea crizelor și intervenții rapide. 

Dintre acestea, trei sunt configurate pentru operațiuni maritime, trei pentru operațiuni terestre, iar unul dintre ele va sprijini activitățile structurilor operative ale Poliției Române.

Elicopterele livrate fac parte dintr-un acord-cadru în baza căruia până la 12 elicoptere S-70M Black Hawk construite în Polonia vor fi livrate României în următorii patru ani.  

Cele 7 aeronave sunt evaluate la aproximativ 170 de milioane de euro. Iar proiectul a beneficiat de cofinanțare în valoare de 85% din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te