Dovada că Șoșoacă „a furat” protestele fermierilor și transportatorilor. A vrut numerele vehiculelor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.01.2024 - 14:55
Dovada că Șoșoacă „a furat” protestele fermierilor și trasportatorilor. A cerut numerele vehiculelor - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin
Transportatorii și fermierii protestează Foto: Inquam Photos / George Călin - rol ilustrativ

Protestul de proporții, anunțat în centrul Bucureștiului, a fost boicotat de transporatori și fermieri. Aceștia nu au dorit să meargă în Piața Constituției

SHARE

Un singur tractor a fost adus în Piața Constituției, deși la protestul autorizat de primărie erau așteptați 5.000 de fermieri și transportatori cu 200 de utilaje.

Oamenii s-au strâns la Afumați și au spus că nu vor să-i facă jocul senatoarei Diana Șoșoacă. Aceasta a trimis un avocat să obțină aprobarea pentru mitingul de la București. 

Dovada că Șoșoacă a furat protestele fermierilor și trasportatorilor. A vrut numerele de la vehicule

 Trei zile de manifestații au fost aprobate în Piața Constituției din București. 200 de mașini de mare tonaj și tractoare urmau să intre în Capitală, însă, duminică, un singur tractor a fost adus în București. 

Citește și: Protestul transportatorilor și fermierilor cu un singur tractor, deși se anunțatu sute de vehicule

Liderul protestatarilor a spus că se vor strânge la Afumați pentru că nu vor ca protestul lor să fie legat de clasa politică.

Tot duminică, Diana Șoșoacă a cerut pe Facebook numerele de înmatriculare și numele celor care urmau să ajungă în București. 

După acest mesaj sute de susținători ai senatoarei au început să învinovățească fermierii și transportatorii. 

”Cine vrea cu adevărat să protesteze, să meargă in Piața Constituției. Cine nu, să stea la Afumați ca să-i "afume" sistemul cu promisiuni”, a scris un susținător al Dianei Șoșoacă. 

Citește și: Proteste politizate. Liderul fermierilor are partid. „Șeful” transportatorilor s-a vrut deputat

Însă, protestatarii care sunt la Afumați au transmis că ei nu vor ca vreun politician să se erijeze în reprezentantul lor. 

Diana Șoșoacă a mers încă din prima seară a protestelor transportatorilor și fermierilor, la Chiajna. Ea a fost huiduită de protestatari. 

Săptămâna trecută, vineri, senatoarea Șoșoacă a susținut că nu are nicio legătură cu notificarea de protest în numele fermierilor și transportatorilor, avizată de Nicușor Dan. Șoșoacă a spus că solicitarea aparține avocatului Mircea Bogdan Petre, care nu ar reprezenta-o nici pe ea, nici partidul și cu care nu ar avea nicio legătură.

Însă, duminică dimineață, aceasta a cerut numerele tractoarelor ce urmau să intre în București, dar și numele celor care urmau să participe la manifestații.

Citește și: Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară pentru votarea OUG date de Guvern după proteste

Prefectul Capitalei a spus, vineri seară, la Digi24, că primarul general Nicușor Dan a aprobat cererea pentru un protest politic inițiat de Diana Șoșoacă și a recomandat că „de preferat ar fi ca cei care protestează pentru o serie de nevoi reale să nu se amestece cu această acțiune”.

La rândul său, primarul general s-a apărat și a declarat că „a avut o cerere care a întrunit condițiile legale și pe care am aprobat-o”, spunând că este „pur politicianism” să fie asociat cu Diana Șoșoacă.

Potrivit traseului aprobat, de la ora 6.00 urma să aibă loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Șos. Alexandriei, iar între orele 6:30-7:00, era programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei. Duminică dimineață, la ora 7.30, în Piața Constituției erau un cap tractor de TIR cu un tractor pe platformă și trei autovehicule civile, scrie Digi 24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te