DOCUMENT Protest la guvern unde un consilier și un referent iau 10.000 lei salariu și 1.500 lei spor

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.05.2024 - 08:09
DOCUMENT Grevă la guvern, unde un consilier sau un auditor iau 10.000 lei salariu și 1.500 lei spor - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea (Imagine cu rol ilustrativ)
DOCUMENT Grevă la guvern, unde un consilier sau un auditor iau 10.000 lei salariu și 1.500 lei spor - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Angajații din guvern protestează și cer salarii mai mari. Guvernul a anunțat, azi, că acești angajați vor primi, anul acesta, o creștere de 10%.Ei au refuzat creșterea. Newsweek vă prezintă salriile brute ale angajaților din guvern.

SHARE

Angajații din guvern protestează pentru salarii mai mari.

DOCUMENT Protest la guvern unde un consilier și un referent iau 10.000 lei salariu și 1.500 lei spor

Ei au respins oferta guvernului de creștere cu 10% a salariilor. Newsweek a scris că guvernul a elaborat un document de creștere a salariilor cu 10% în aparatul bugetar.

Salariile tuturor bugetarilor au crescut, în ianuarie 2024 cu 5%. „Întâmplător”, guvernul va crește, din nou, în an electoral, cu 10% salariile unor categorii sociale precum angajați din primării, de la guvern, apărare.

Citește și: 10% în plus la salariu pentru oamenii primarilor, din guvern, MAE. În ianuarie mai primiseră alți 5%

Newsweek publică mai jos lista salariilor din guvern care încep de 16.000 lei secretar de stat. Un director ia 15.000 lei, un consilier sau un referent - între 8.000 și 10.000 lei. Ei primesc și 1.500 lei spor condiții vătămătoare de muncă. Cei care lucrează cu fonduri europene pot primi alte mii de lei la venituri. Sumele sunt brute.

Angajaţii din Aparatul de Lucru al Guvernului au continuat să-şi manifeste nemulţumirea faţă de majorările salariale avansate de Executiv, printr-un protest al "umbrelelor triste", dar şi printr-un comunicat de presă în care critică propunerea de ordonanţă de urgenţă pusă în transparenţă de Ministerul Muncii și la care ne-am referit mai sus. A semnat Sindicatul Angajaţilor din Aparatul de Lucru al Guvernului (SAALG).

Legat de protestul "umbrelelor triste" reprezentanţii SAALG au postat imagini dintr-o zonă a clădirii Guvernului unde au pus mai multe umbrele, având ataşate mesaje de protest prin care anunţă protestul spontan şi prin care cer: "Salarii corecte pentru munca corectă: Fiecare contribuţie merită recunoaştere echitabilă".

Mai jos aveți salariile de la guvern din 2023

Citește și: Sporuri uriașe pentru oamenii din subordinea lui Ciolacu: Director: 7.000 lei, consilier: 6.000 lei

Sindicatele NU vor 10% Creștere

Federaţia Sindicatelor din Administraţie critică proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, apreciind că Guvernul promovează o politică salarială discriminatorie şi "îşi manifestă dispreţul faţă de promovarea unui dialog social constructiv".

Federaţia sindicală reprezintă angajaţi din administraţia locală (primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora) şi administraţia centrală (Guvern, ministere şi instituţii aflate în subordinea sau coordonarea acestora sau în coordonarea Parlamentului).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te