În ce supermarket găsești cea mai bună crema hidratantă? Costă câțiva lei. A umilit branduri celebre

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.05.2024 - 12:44
Unde găsești cea mai bună cremă hidratantă - Foto: Freepik

În ce supermarket găsești cea mai bună crema hidratantă? Costă câțiva lei. A umilit branduri celebre. Crema hidratantă de la L'Oréal e de 14 ori mai scumpă, dar cea de la Lidl e mia bună.

SHARE

Pielea suferă de uscăciune și îți poate produce mâncărimi, mai ales iarna. Acest lucru se datorează în principal aerului uscat de la aparatele de încălzire, frigului și umidității scăzute, scrie merkur.de

Citește și: 3 cele mai bune uleiuri pentru piele

În ce supermarket găsești cea mai bună crema hidratantă? Costă câțiva lei. A umilit branduri celebre

Motiv suficient pentru mulți oameni să cumpere o cremă de față hidratantă. Gama de creme hidratante este enormă - dar care este cea mai potrivită? Stiftung Warentest a testat, în Germania, 14 creme de zi pentru pielea uscată și a ajuns la o concluzie surprinzătoare.

În total, 22 de participanți cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani au testat diferite creme de zi timp de două săptămâni. Au fost selectate produse din farmacii, magazine alimentare cu amănuntul, cum ar fi Lidl, farmacii și parfumerii. Printre mărcile testate s-au numărat Weleda, Cien (Lidl - care se află și în România), Lancôme, Florena și Alterra (Rossmann).

Citește și: Lovitură pentru industria cosmeticelor. Nu folosiți creme, nici măcar apă, pentru un ten sănătos

Prețurile produselor au variat între 1,65 și 60 de euro. În România, puteți vedea gama de la Lidl AICI

"Am măsurat apoi care cremă a fost cea mai bună pentru hidratarea pielii", explică Stiftung Warentest. Rezultatul a fost mulțumitor și arată clar că o cremă hidratantă nu trebuie să fie scumpă pentru a avea un efect bun. Pe locul al treilea s-a clasat o cremă de zi de la discounterul Lidl - cu mult peste marca de lux Lancôme de la L'Oréal.

Cine a câștigat testul?

Stiftung Warentest a fost deosebit de impresionat de crema de zi Neutrogena. Cu o notă de calitate de 1,9 (bună), marca, care la 10 euro pentru 50 de mililitri se situează în segmentul de preț mediu, s-a clasat pe primul loc. "Este singura care reușește să hidrateze foarte bine pielea", este motivul invocat.

La doar puțin sub Neutrogena și aproape la fel de bune sunt Florena, pe locul al doilea, și Cien de la Lidl, pe locul al treilea. Brandul propriu al Lidl este disponibil în magazine la doar 1,65 euro. Testatorii au fost impresionați de efectul de hidratare, precum și de aplicare și de senzația pe care o oferă pielii.

Locul 1: Neutrogena Hydro Boost Aqua Cream (Good 1.9)

Locul 2: Florena Day Care Olive Oil (Bun, 2.0)

Locul 3: Crema de zi Cien, marca proprie Lidl (Bun, 2.0)

Cremele de zi în test: brandul de lux Lancôme se află pe ultimul loc

Marca de lux Lancôme de la L'Oréal a obținut un rezultat dezamăgitor.

Crema de zi Lancôme - cu un preț de 23,10 euro (100 lei) - se situează pe ultimul loc și, astfel, aduce în spate în evaluare.

"Costă de paisprezece ori mai mult decât crema de la Lidl, nu obține decât un rezultat satisfăcător pentru hidratare și este, de asemenea, ambalată într-un ambalaj ieftin", potrivit Stiftung Warentest.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te