De ce copiii din România răcesc mai repede decât cei din Islanda. Practicile testate de o mămică

DE Octavia Constantinescu | 06.01.2024 - 14:17
De ce copiii din România răcesc mai repede decât cei din Islanda. Practicile testate de o mămică - Foto Captură ecran / imagine cu caracter ilustrativ

De ce copiii din România răcesc mai repede decât cei din Islanda. Practicile testate de o mămică. Aceasta a povestit toate cele încercate pe rețelele sociale.

SHARE

De ce copiii din România răcesc mai repede decât cei din Islanda. Practicile testate de o mămică. Aceasta a povestit toate cele încercate pe rețelele sociale. 

De ce copiii din România răcesc mai repede decât cei din Islanda

Printr-un clip viral pe TikTok, o femeie a ales să schimbe percepțiile comune despre sensibilitatea copiilor la temperaturi scăzute în România și în alte părți ale lumii. Ea a prezentat modul în care își expune copilul la frig, evidențiind că aceștia nu sunt la fel de vulnerabili la temperaturile reci precum se crede.

Scopul ei este de a împărtăși observațiile și experiența personală pentru a oferi o perspectivă alternativă asupra îngrijirii copiilor, inspirată de metodele din Islanda.

"De fiecare dată când postez un video de genul acesta, primesc zeci de comentarii și mesaje în privat. Unii mă susțin, alții nu înțeleg, alții chiar mă judecă, dar indiferent, nu rămâne nimeni.

Eu sunt prietena ta de la Polul Nord și postez zilnic pe story despre cum se trăiește aici în Islanda, pe Insula de Gheață și Foc. Și aceasta a fost și rămâne cea mai solicitată temă din toate timpurile", a spus femeia.

„Mulți au vrut să știe cum se face că în Islanda, aparent copiii răcesc mult mai rar decât în România. Încerc să împart din observațiile și experiența mea pe scurt în acest clip. Iată câteva reguli de respectat. Afară se iese pe orice vreme, nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite.

Citește și: Inflația ar putea depăși estimarea BNR. Politicile fiscale ale guvernului aduc scumpiri masive

În piscina cu apă caldă se merge mai ales iarna. Vara, în schimb, la 17-18 grade plus, e deja timp de plajă la ocean, de la mic la mare. De vânt, la fel, nu se teme nimeni. Căciula se poartă foarte rar. Chiar și după șapte ani trăiți aici, în mine a mai rămas o picătură de moldoveancă, așa că eu îi mai pun câte o căciuliță subțire când temperaturile scad sub 10 grade.

Dar de exemplu, elevii islandezi, dacă n-au de mers distanțe distanțe lungi, ies lejer de la piscina cu apă caldă iarnă, cu părul umed, inclusiv pe ger. De asemenea, ciorapii în casă de obicei nu se poartă, fetița mea nu a purtat nici când era bebeluș, nici acum. ", a adăugat ea.

Nu se acordă importanță pentru medicamente

„Pentru răceala clasică nu primești nimic altceva decât ibuprofen. Niciun fel de antivirale, pachețele, siropuri. Un virus trece într-o săptămână dacă iei medicamente și în șapte zile dacă nu iei, este vorba ORL-istei noastre de familie. În tot acest timp, copilul dacă vrea, merge la grădiniță și la școală.

Este chiar încurajat să facă asta pentru că se crede că imunitatea nu se întărește cu medicamente, ea se întărește atunci când lucrează.

Citește și: Cât timp durează vânzarea unui apartament? În ţară, ieşenii țin cel mai mult la preț

Vitamina D iau toți copiii, iar nou născuții adorm afară în cărucioare fără probleme. Și ar mai fi multe de adăugat, dar nu mai am timp.”, încheie românca, după o serie de clipuri cu copilul ei afară în care arată ce activități are și cât de gros sau subțire este îmbrăcat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te