VIDEO. Corespondență de la Wimbledon. Sferturi de finală inedite pe tabloul feminin

DE Paul Cozighian | Actualizat: 11.07.2018 - 16:17

Pentru prima oară în era „open”, instaurată în 1968, sferturile de finală ale turneului feminin de la Wimbledon se vor desfășura fără participarea vreunei jucătoare din top 10.

SHARE

Un turneu 2018 total atipic fiindcă, deja din faza optimilor de finală, doar o singură jucătoare din primele zece mai era prezentă în competiție. Karolina Pliskova (nr. 8), cea care o elimina cu greu pe Mihaela Buzărnescu în turul precedent, a fost la rândul ei eliminată ieri (luni 9 iulie – n.red.) de olandeza Kiki Bertens…

Cehoaica era ușor iritată la conferința de presă fiindcă i s-a cerut din nou să dea explicații despre această adevărată „hecatombă” de pe circuitul feminin:  „Nu mai vreau să mai vorbesc despre asta. Cred că am răspuns de vreo zece ori la această întrebare! Nu știu de ce au dispărut prematur toate primele zece jucătoare din clasament… ”, a declarat Pliskova.

„Sunt deja  fericită că am ajuns și până aici, mai ales după victoria în fața Mihaelei Buzărnescu, unde am reușit să întorc meciul în favoarea mea”… (3-6, 7-6, 6-1 după 2 ore de joc), a mai declarat Pliskova, aflată pentru prima dată în optimi la Wimbledon.

Nici „celebra” taiwaneză Su-Wei Hsieh, nu a reușit să confirme răsunătoarea victorie din turul precedent în fața numărului 1 mondial, Simona Halep. Supranumită aici „the giant-slayer” (ucigașa de giganți) - fiindcă a reușit să o învingă și pe Garbine Muguruza în turul 2 la Australian Open 2018 - Hsieh a fost „măturată” de slovaca Dominika Cibulkova (6-4, 6-1).

Spre o finală Serena Wiliams – Angelique Kerber.

Cu 7 titluri aici la Wimbledon și un total de 23 (7 Australian Open, 6 US Open și 3 Roland Garros), Serena Wiliams (36 de ani) caută să egaleze recordul de 24 de trofee deținut de australianca Margaret Court. Este foarte probabil ca abandonul ei din iunie de la Roland Garros să aibe legătură cu pregătirea temeinică a cucerii trofeului aici la Londra, unde suprafața de joc este mai propice pentru ea.

Specialiștii o văd jucând finala împotriva nemțoaicei Angelique Kerber (30 de ani) câștigătoare a 2 titluri, ambele în 2016, la Melbourne și New York.


Programul sferturilor de finală de marți 10 iulie:

D. Cibulkova (Slo.33) – J. Ostapenko (Let.12)

D. Kasatkina (Rus.14) – A. Kerber (Ger.11)

K. Bertens (Ola.20) – J. Goerges (Ger.13)

S. Williams (SUA.181) – C. Giorgi (Ita.52)


________________________________________________


Foto: Paul Cozighian / Newsweek România

Video: media.wimbledon.com

Montaj: Paul Cozighian


Paul Cozighian este corespondent special Newsweek România la Wimbledon

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.