VIDEO Corespondență de la Wimbledon: Obiectivul meu principal acum este medalia olimpică

DE Paul Cozighian | Actualizat: 05.07.2018 - 20:04

„Deși în mine s-a produs o mare schimbare, eu de fapt am ramas aceeași, fiindcă viața își continuă cursul la fel ca și până acum”, a declarat Simona Halep, după ce a început turneul de la Wimbledon.

SHARE

Paul Cozighian este corespondent special Newsweek România la Wimbledon

__________________________________________________________________________


Simona Halep pare să nu mai aibă nici un fel de presiune, ținând cont că cele două mari obiective din cariera ei - numărul 1 mondial și să câștige un mare șlem - au fost deja atinse.

„Sunt fericită să fiu din nou pe cel mai frumos teren din lume, pe această iarbă pe care niciodată nu știi ce se poate întâmpla”, a declarat Simona Halep, care s-a odihnit 10 zile dupa victoria de la Roland Garros și nu a mai jucat nici un alt meci oficial pe iarbă până la cel câștigat - fără probleme -  în turul inaugural al turneului englez, în fața japonezei Kurumi Nara (100 WTA).

Cu eliminarea prematură din competiție a danezei Caroline Wozniacki, principala sa adversară, locul 1 este în continuare asigurat pentru jucătoarea din România, care rămâne concentrată pe evoluția ei la fiecare meci. Dar tenismena din România se gândește deja la adevărata vacanța pe care și-o va lua imediat după acest turneu.

Obiectivul nr. 1 al Simonei este acum medalia olimpică.

Newsweek România: Faptul că te gândești la alte lucruri decât la a câștiga un nou titlu poate că o să-ți ușureze drumul, nu-i așa?

Simona Halep: Sper că da! Momentan mă simt bine, sunt bucuroasă de ceea ce am făcut la Paris, dar știu că în tenis, în fiecare luni o luăm de la capăt așa că și de această dată am luat-o de la început și încerc să merg cât se poate de departe în turneu. Obiectivul meu principal acum este medalia olimpică. Altceva nu mai am setat care să pună presiune pe mine. Sigur că am și un obiectiv pe termen scurt, acela de a vedea zilnic cât pot să fiu de bună în ziua respectivă și să încerc să câștig fiecare meci pe care-l joc!

Fiecare meci este important

De când este numărul unu mondial, Simona a jucat două finale consecutive de grand șlem, la Melbourne și Paris. Nu puțini sunt specialiștii care o văd jucând și finala de la Londra, programată sâmbătă 14 iulie. „Cred că fiecare meci este important aici. Fiindcă pe iarbă ai întotdeauna câte un posibil învingător de ambele părți ale fileului”, a mai declarat Simona Halep, care o va întâlni astăzi după-amiază pe chinezoaica Saisai Zheng (126 WTA).


___________________________________________

Foto și imagini: wimbledon.com

Stop cadre și montaj: Paul Cozighian

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.