VIDEO Corespondență de la Wimbledon: Nadal confirmă, Federer încă nu

DE Paul Cozighian | Actualizat: 13.07.2018 - 14:12

4 ore și 48 de minute i-au trebuit lui Rafael Nadal pentru a se califica în semifinale în fața argentinianului Juan Martin Del Potro, la capătul unui set decisiv de un dramatism rar întâlnit! Scor final 7-5, 6-7, 4-6, 6-4, 6-4.

SHARE

Încă puțin și organizatorii ar fi aprins nocturna pentru ca această adevărată încleștare între doi gladiatori ai tenisului mondial să se poată încheia în condiții optime. Setul decisiv părea că nu se va mai termina niciodată. Tensiunea din teren avea să atingă cote dramatice în ghemul al 8-lea când spaniolul conducea cu 4-3 și Del Potro a încercat vreme de peste 15 minute să readucă egalitatea. În zadar însă, Nadal avea să reziste eroic, închizând meciul 2 ghemuri mai târziu.

Cel mai bun set pe care l-am văzut vreodată!”, a declarat Andy Murray, fostul număr 1 mondial și dublu câștigător la Wimbledon, care a comentat meciul pentru BBC Radio.

La sfârșit spaniolul avea să traverseze terenul în ovațiile celor 15000 de spectatori pentru a-și îmbrățisa adversarul, într-un superb gest de fairplay. „Am fost foarte aproape de victorie », a spus Del Potro, « dar Rafa este un mare campion care are întotdeauna ceva în plus față de toți ceilalți jucători de pe circuit!»”

Nadal, încântat de tenisul produs dar neliniștit cu gândul că are de jucat o semifinală după un meci de 5 ore. Cu atât mai mult cu cât viitorul său adversar este un anume Novak Djokovic.

Surpriza zilei a venit de la Roger Federer!

Toată lumea își dorea o finală Federer – Nadal însă elvețianul nu a revenit încă la forma sa maximă care i-a permis să câștige 8 titluri la Wimbledon și 20 în total… Organizatorii au simțit perfect lucrul acesta, programând sfertul său de finală pe terenul nr. 1 (11000 de locuri), acolo unde Federer nu mai jucase din 2015… Așa cum era de așteptat, sud-africanul Kevin Anderson, un gigant de 2m 03 cu un serviciu foarte puternic, a reușit să câștige meciul revenind de la 0-2 la seturi. Greu de găsit în arhivele tenisului ultimul meci în care Roger Federer să fi pierdut trei seturi consecutive. În semifinale Anderson se va lupta cu americanul Isner, un alt gigant de 2m 08!


Rezultatele complete ale sferturilor de finală:

N. Djokovic (Ser.21) - K. Nishikori (Jap.28): 6-3, 3-6, 6-2, 6-2

R. Nadal (Spa.1) - J.M. Del Potro (Arg.4): 7-5, 6-7, 4-6, 6-4, 6-4

K. Anderson (Af.de Sud.8) - R. Federer (Elv.2): 2-6, 6-7, 7-5, 6-4, 13-11

J. Isner (SUA.10) - M. Raonic (Can.32): 6-7, 7-6, 6-4, 6-3

_________________

Foto: Paul Cozighian / Newsweek România

Video: media.wimbledon.com

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.