VIDEO Cazare: 350 lei, gulaș: 9 lei, gyros: 12 lei la Balaton „Marea Ungariei”. Mai ieftin ca Mamaia

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.08.2022 - 16:48
Plajă la Lacul Balaton. / Foto: Profimedia
Meniu la restaurantul Vitorlás Bisztró Keszthely. / Foto: Vitorlás Bisztró Keszthely

Balaton, cel mai mare lac din Europa Centrală, este supranumit „Marea Ungariei” și este una dintre cele mai vizitate destinații din regiune. Inclusiv mulți români, mai ales din vestul țării, aleg Balaton decât să facă 10-12 ore până pe Litoral. Iar prețurile sunt mai mici.

SHARE

 

Din Timișoara, Arad sau alt oraș din vestul României până la Constanța, drumul cu mașina durează circa 10-12 ore (Arad - Constanța, 806 km). Într-un timp similar sau chiar mai scurt se poate ajunge în Grecia, în Halkidiki. De la Arad la Salonic, de exemplu, sunt 820 de kilometri, dacă se alege traseul prin Serbia și Macedonia de Nord, distanță ce se parcurge în 9-10 ore, conform Google Maps. 

Citește și: VIDEO Turiști români, „vedete” în Parcul Național Rila, Bulgaria. S-au scăldat într-un lac protejat

„Marea Ungariei” e, însă, mult mai aproape, cel puțin pentru românii din vestul țării. De la Arad sau Timișoara se ajunge în aproximativ 4-5 ore, iar prețurile sunt, în general, mai mici decât la Mamaia sau Neptun. De exemplu, cazarea la un hotel bun de 3* costă, în medie, de 28.435 de forinți/cameră (cca. 350 lei) pe noapte, iar la 4* ajunge, în medie, la 38.059 de forinți (cca. 475 lei), în această perioadă, potrivit hikersbay.com. La hotelurile de 2*, prețul mediu este de 311 de lei/cameră/noapte. Evident, există și tarife mai mari, și tarife mai mici, precum și o mulțime de pensiuni și apartamente în regim hotelier pe Booking sau Airbnb. 

Citește și: VIDEO Polițist cu nasul fin la UNTOLD: „Am luat toaletele la rând. Simt mirosul de iarbă imediat”

În ceea ce privește mâncarea, cele mai mici prețuri sunt la fast-food-urile de pe plaje. Conform site-ului ro.travel-question.com, de exemplu, pe plajele Balatonbereny și Balatonfüred, o supă gulaș costă 9-12 lei, un gyros/shaworma 12-14 lei sau un burger 9-10 lei. 

Pe promenada Petofi din Siofok, la restaurantele mai cunoscute e ceva mai scump: gulaș 18 lei, pește prăjit de la 5 lei/100 gr., pizza 15-22 lei. 

Pentru o comparațșe cu Vama Veche și Mamaia citiți:

FOTO Coaste de porc cu cartofi: 100 lei, ouă: 40 lei, supa: 30 lei, în stațiunea „boemă” Vama Veche

VIDEO 15 lei un gyros, 6 lei plăcinta sau un hot-dog în stațiunea din Vestul țării plină de turiști

Prețuri la cele mai bune restaurante din jurul Lacului Balaton, conform TripAdvisor

Vitorlás Bisztró Keszthely

La restaurantul Vitorlás Bisztró Keszthely, o bere la 0,5 litri e 9 lei, un espresso 6 lei, iar un fel principal variază între 37 de lei și 49 de lei. 

Teri mama's Restaurant

La Teri mama's Restaurant, o supă cremă de usturoi în pâine cu cârnat costă 23 de lei, supă gulaș 24 de lei, ardei umpluți 25 de lei, spaghete Bolognese 24 de lei, rață prăjită cu garnitură 50 de lei, păstrăv la grătar cu cartofi cu unt 51 lei, beafsteak învelit în bacon 87 de lei. Meniul complet îl găsiți aici.

Mala Garden Restaurant

Mala Garden Restaurant de pe malul Lacului Balaton este cu specific thailandez, mexican, dar și local. O porție de supă de legume cu lapte de cocos și pui, de exemplu, costă 32 lei, piept de pui în crustă de parmezan și salată 54 de lei, piept de rață cu brânză Camembert, piure de fasole verde și cartofi 72 lei, tartar de ton 58 lei, coaste de vită Angus la grătar 96 lei. Meniul complet îl găsiți aici.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te