Alții fac treaba Ministerului Turismului: Ghidul Verde Michelin România

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.02.2019 - 20:33
Ghidul Verde Michelin România are 508 de pagini şi include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în Romania.

Dacă la 30 de ani de la Revoluție Ministerul Turismului nu a identificat încă o strategie clară de promovare a României ca destinație turistică, Michelin a publicat a doua ediție a Ghidului Verde Michelin România, o carte fabuloasă pentru iubitorii de călătorii și cultură.

SHARE

Ghidul face parte din prestigioasa colecţie Michelin Guide şi îi ajută pe turiștii români iubitori de cultură şi autenticitate să-şi pregătească mai bine vacanța şi să descopere diversitatea şi bogăţiile ţării. Față de prima ediție scoasă acum opt ani, noul ghid aduce un număr mare de locaţii noi, printre care: Maramureș oferă două obiective noi care au primit distincția de 3 stele, Valea Marei și Valea Maramureșului, Parcul Național Retezat a primit 2 stele, Castrul Porolisum a obținut 2 stele, de la o stea în prima ediție, Ulpia Traiana a primit 2 stele, Salina Turda și Cascada Bigăr, ambele nou intrate în ghid, au primit fiecare câte 2 stele.

Suntem foarte mândri că am reușit să lansăm cea de-a doua ediție în limba română a Ghidului Verde. România este o țară în plină dezvoltare din punct de vedere turistic, iar experții noștri au cutreierat din nou țara și au descoperit locuri noi, extraordinare, site-uri surprinzătoare care au primit două sau chiar trei stele, cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin. În plus, au fost adăugate hărți noi pentru toți cei nostalgici, care vor să descopere țara pas cu pas”, a declarat Stephane Roy-De-Lachaise, Director General Michelin România.

Ghidul Verde Michelin România este împărţit în trei secțiuni sugestive. În prima parte, ”SĂ DESCOPERIM ROMÂNIA”, iubitorii de călătorie sunt purtați prin 7 regiuni importante ale țării, în cea de a doua parte, ”SĂ ÎNȚELEGEM ROMÂNIA”, să afle atât tainele artei și tradițiilor populare, cât și istoria țării, iar în partea a treia, ”ORGANIZAREA CĂLĂTORIEI”, să parcurgă informații practice și foarte utile pentru planificarea în detaliu a excursiilor.

De asemenea, în deschiderea ghidului, autorii întâmpină cititorii cu o selecție a celor mai frumoase locuri adunate în trei mini-capitole: ”De neocolit: 10 cele mai impresionante destinații și obiective turistice”, ”Locuri care-ți merg la suflet: cele mai frumoase amintiri din călătorie adunate în Top 5 Biserici și Mănăstiri, Piețe, Muzee și Comori ascunse” și ”Itinerare turistice: recomandări de 4 intinerarii de 8 până la 21 de zile”.

Ghidul Verde Michelin România are 508 de pagini şi include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în Romania.

Prima variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin România a fost lansată în septembrie 2008, urmată în 2011 de prima variantă în limba română. România este singura țară în care Ghidul Verde este lansat în limba locală, în majoritatea țărilor europene fiind în limba franceză sau engleză.

Citește și...

O destinație ratată - Eterna și fascinanta... incompetență

Dragoș Anastasiu: „Ce s-a întâmplat în ultimii zece ani cu imaginea României este o rușine“

Nu mai este atât de relevant „unde“ ai fost, cât „ce experiențe ai avut“

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te