FOTO Halep, apariție într-un pulover de 3.500 lei și mesaj pentru acuzatorii din dosarul de dopaj

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.11.2022 - 12:22
Simona Halep - Foto: Eurosport

Simona Halep a fost prinsă dopată și suspendată din tenis. Procesul în urma căruia ar putea afla dacă va fi sau nu suspendată va începe curând.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Primul „suspect” eliminat de pe lista celor care ar fi putut-o dopa pe Halep. „Totul este testat”

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Citește și: Fostul antrenor și angajații concediați încearcă salvarea Simonei. Mouratoglou și-a găsit alt elev

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Șansă pentru Halep. Confirmare că ar fi putut consuma carne contaminată. Steroizii din vaci de vină?

În acest moment, Halep are trei variante de apărare: să invoce mâncarea contaminată pe care a consumat-o, să găsească un vinovat care i-a pus în băutură substanșa interzisă, să susțină că a consumat-o accidental. Din păcate, vinovăția pentru consum este și a jucătoarei care trebuie să verifice ce i se administrează.

Prima portiță de salvare

Agenția de Integritate a Tenisului nu exclude contaminarea mâncării Simonei Halep la turneele din zona Americii. Halep nu exclude ca mâncarea servită în Statele Unite ale Americii să fi fost contaminată, accidental, fie la restaurantul jucătorilor de la US Open, fie la hotelul unde a fost cazată la New York sau în Manhattan, unde a luat cina în anumite seri în perioada 17 – 28 august 2022. 4 zile după ce a înștiințat-o pe Simona că a fost găsită dopată cu Roxadustat la 29 august după meciul pierdut în turul întâi de la US Open, «Agenția Internațional de Integritate a Tenisului» a trimis jucătorilor o informare-alertă prin care le cerea să evite consumarea anumitor produse din carne, scrie prosport.

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a dat greutate avertismentului Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Ce mesaj a transmis

Simona Halep a postat o fotografie în care apare foarte zâmbitoare, iar ținuta dublei campioane de Grand Slam este la fel de spectaculoasă! „Simo” a purtat un hanorac Dolce & Gabbana, în valoare de 3.500 de lei, imprimat cu mesajul: „Lămâie de Sicilia”.

 Halep a scris și un mesaj mai mult decât optimist, în condițiile în care se află într-o situație dramatică: „Oriunde mergi, ia un zâmbet cu tine!”.

Și o veste proastă: varianta mâncării contaminate, greu de dovedit

Mihai Rusu, fost tenismen și jurnalist sportiv a explicat cum au stat lucrurile în culisele US Open 2022 și a anulat una din ipoteze. La restaurantele de la US Open nu este posibil ca Simona să fi consumat substanțe contaminate.

„În primul rând, toți jucătorii și toate jucătoarele de tenis au restaurant la US Open și la fiecare turneu! Toată masa, toate aceste alimente și băuturi sunt testate într-un regim cu totul aparte când ajung în restaurantul jucătorilor și jucătoarelor. Pentru că dacă ar fi fost contaminată, luând ipoteza de contaminare: de ce a fost numai ea contaminată, dar nu au fost și celelalte sportive participante la US Open?”, a afirmat Mihai Rusu.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te