Eduard Novak se străduiește să-i facă loc rău-platnicului Gigi Becali la Stadionul Arcul de Triumf

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 26.07.2021 - 18:54
Foto: INQUAM Photos/Alberto Grosescu/Octav Ganea/

De când a fost numit ministrul Sportului, principalul scop al lui Eduard Novak pare a fi să-i facă loc lui Gigi Becali pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Patronul FCSB nu a plătit chiria și utilitățile pentru 15 partide jucate pe Arena Națională.

SHARE

Din cauza incompetenței echipei lui Eduard Novak, Complex Național Sportiv Arcul de Triumf nu poate fi închiriat întrucât nu are avize de la toate ministerele.

Citește și: Fotbaliști care au devenit interlopi: Faraonu de la Madrid, Claudiu Răducanu, Ochi și Gemaru

"Noi ne zbatem pentru avize în momentul actual şi ne planificăm ca la 1 mai să îi dăm drumul, cam ăsta ar fi termenul. Eu vreau să dăm drumul atunci când suntem pregătiţi şi cu hotelul, şi cu recuperarea, şi cu stadionul, cu toate, ăsta este planul", declara Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului la 22 martie. 

Citește și:  Ce a distrus, cât a mințit și pe cine a jignit ministrul Sportului, Eduard Novak

Acum, la sfârșitul lunii iulie, nu e încă totul gata.

"Încă nu poate fi închiriat stadionul pentru că nu toate ministerele au a vizat acest proces. Eu cred că până în mijloc de august putem să avem acest CSN. Am avut solicitare din partea FCSB, totul depinde de cât de repede putem să ne mişcăm, să rezolvăm aceste acte apoi porţile sunt deschise pentru toate sporturile”, a spus Novak cu ocazia Zilei porţilor deschise la Stadionul Arcul de Triumf.

"Am făcut cerere pentru Ghencea, noi facem totul sub formă legală. Vrem să vedem, am făcut și la Arcul de Triumf și ne-au spus că nu au încă modalitatea de a închiria, nu au forma juridică necesară", a declarat Gigi Becali în urmă cu câteva zile.

Pentru Eduard Novak nu contează că Gigi Becali este rău platnic

FCSB, clubul de fotbal deținut de Gigi Becali, a fost obligat la plata a peste un milion lei. Decizia a fost luată la 10 iunie 2021, de Tribunalul București.

Mai exact, s-a dispus obligarea FCSB la plata a sumei de 1.056.969,20 lei, reprezentând chiriile și utilitățile neachitate pentru folosirea stadionului Arena Națională, la care se adaugă și penalități, conform Prosport.

Potrivit motivării instanței, FCSB nu a achitat chiriile și utilitățile pentru 15 partide disputate pe Arena Națională. 

„În motivarea în fapt a cererii, s-a arătat, în esență, că între reclamantă ca si administrator și Fotbal Club FCSB S.A s-au încheiat în perioada 2017-____ un număr de 15 contracte de eveniment sportiv privind închirierea Stadionului N __ „L__ M _” – N __ Arena.

Obiectul acestor contracte îl constituie punerea la dispoziție a locației Stadionului „L__ M _” – N __ Arena, situat in București,    -39, sector 2 pentru desfășurarea în bune condiții a unor evenimente sportive.

Tarifele de închiriere a stadionului Arena Naționala pentru desfășurarea evenimentelor sportive au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 59/28.02.2017.

Astfel, conform clauzelor contractuale cuprinse la art. 3, pârâta avea obligația de a achita pentru fiecare eveniment sportiv în parte sumele prevăzute in actul normativ anterior menționat precum și contravaloarea utilităților, în conformitate cu tarifele practicate de furnizorii de utilități și a procesului verbal de constatare a consumurilor.

De asemenea, la art. 3.2 din contract se arată ca in ceea ce privește consumul de utilități, acesta va fi consemnat într-un proces verbal încheiat de reprezentanții împuterniciți ai părților la predare, respectiv primire, urmând ca reglementarea finală a consumului să se facă la momentul eliberării obiectivului

Plata sumelor cuvenite reclamantei în baza acestor contracte se vor achita in termen de 5 respectiv 10 zile de la data transmiterii facturii (5 zile de la data transmiterii facturii de utilități și 10 zile de la data transmiterii facturii reprezentând contravaloare eveniment).

Mai mult, prin art. 3.5 din contract, părțile au stabilit că pentru plata cu întârziere a obligațiilor scadente si exigibile, pârâta va plăti către ALPAB pe lângă suma datorată și penalități în cuantum de 0, 1% pentru flecare zi de întârziere, cuantumul acestor penalități putând depăși debitul principal.

Având în vedere nerespectarea obligațiilor de plata asumate prin semnarea celor 15 contracte de eveniment sportiv, pârâta a înregistrat debite”, se arată în motivarea instanței.

Sub managementul lui Novak, terenul de antrenament de la Arcul de Triumf devine pârloagă

Între timp, terenul 2, de antrenament, de la Arcul de Triumf, devine pârloagă de când este administrat de Ministerul Tineretului și Sportului. 

Citește și

VIDEO Stejarii legendari îi cer ministrului Novak să lase rugby-ului Stadionul Arcul de Triumf

De la bun început, echipa lui Novak a folosit mai multe minciuni pentru a justifica transformarea Stadionului Național Arcul de Triumf în Complex Național Sportiv. Cea mai mare dintre ele este inventarea unui bazin de înot, tocmai pentru a se justifica denumirea de complex sportiv. În fapt, la noua arenă există doar o piscină de recuperare cu o adâncime de 1,40 m, care, evident, nu poate fi folosită pentru antrenamentele loturilor olimpice. Inițial, erau trecute și terenuri de handbal și volei, de asemenea, inexistente în realitate.

Aceste date false fac însă parte dintr-un document oficial al statului român pe baza căruia a fost dată o Hotărâre de Guvern. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te