Microsoft România investește în educație

DE Newsweek România | Actualizat: 14.12.2018 - 11:33
Marilena Ionașcu, Director Educație la Microsoft România

În plin avânt al societății informaționale, cele mai căutate locuri de muncă nici nu existau în urmă cu 10 sau chiar 5 ani, conform raportului ,,The Future of Jobs“, publicat cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos, 2016.

SHARE

Printre principalii factori generatori de schimbare în ceea ce privește locurile de muncă vor fi: cloud computing, tehnologiile big data, Internet of Things, robotica avansată, inteligența artificială, machine learning, toate acestea necesitând cunoștinte / abilități de programare, nu doar de utilizare a tehnologiei. Aceste perspective creează necesitatea concretă de a transforma sistemul educațional pentru a instrui și pregăti elevii din punct de vedere al competențelor, astfel încât aceștia să poată avea acces la locurile de muncă ale viitorului.

Microsoft România investește masiv în Educație, atât în pregătirea profesorilor, cât și a elevilor. Un exemplu relevant este „Minecraft pentru Educație“, prin intermediul căruia susține inițiativa Ministerului Educației Naționale de a introduce programarea într-un stadiu timpuriu al ciclului educațional. Minecraft pentru Educație este versiunea educațională a popularului joc Minecraft, reprezentând un instrument didactic interdisciplinar și interactiv. Prin intermediul jocului, profesorii facilitează elevilor înțelegerea unor termeni moderni de programare și îi încurajează pe aceștia să realizeze proiecte individuale sau în echipă. 

Pe lângă noțiuni de cod, elevii sunt stimulați să înțeleagă și noțiuni de geometrie, structură sau construcții, asimilând termeni din domenii precum arheologie, arhitectură sau morfologie. Jucând „Minecraft pentru Educație“, elevii își dezvoltă gândirea critică și spiritul practic, într-un mediu virtual creativ.

Minecraft pentru Educatie este o aplicație care funcționează pe dispozitive harwdare cu Windows 10 și Office 365 pentru Educație.
Microsoft, împreună cu producătorii de calculatoare, vă recomandă dispozitivele Windows concepute special pentru educație, inclusiv laptopuri și dispozitive 2 în 1. 

Pentru mediul preuniversitar, vă recomandăm să solicitați dispozitive cu Windows 10 Professional din programul „Shape the Future“ – astfel veți beneficia de funcționalitățile complete ale Windows 10 Professional la un preț special pentru educație.

Pentru mai multe informații, accesați www.microsoft.com/ro-ro/education/ sau contactați-o pe Adriana Manole: [email protected].„Administrațiile publice locale sunt direct interesate în a sprijini modernizarea invățământului deoarece impactul este benefic la nivelul întregii comunități: elevii de azi, fiind pregătiți pentru meseriile de mâine, vor contribui în mod direct la bunăstarea economică a comunității, atât prin impactul direct al meseriei lor, cât și indirect prin creșterea contribuțiilor la bugetele locale, rezultate din locuri de muncă cu valoare adăugată și mai bine plătite“ 
Marilena Ionașcu, 
Director Educație la Microsoft România.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -