Visul lui Fenechiu, aeroport privat la Tuzla, oprit. Cîțu: Am încredere în avizul MAI

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 09.04.2021 - 18:34
Aeroportul Tuzla înseamnă doar un hangar și mult câmp în jur/FOTO: Facebook

Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care Aeroportul Tuzla să beneficieze de serviciile unui punct de trecere a frontierei și ale unui birou vamal de frontieră. Ideea e din mandatul de ministru al lui Relu Fenechiu.

SHARE

Aeroportul Tuzla este operat de către Regional Air Services, controlată de Dorin Ivașcu. În ultimii zece ani, mass media românești au scris pe larg despre afacerile controversate ale afaceristului Dorin Ivașcu, dar mai ales despre legăturie acestuia cu Direcția de Informații Externe (DIE), serviciul de spionaj al României în perioada regimului comunist.

Conform datelor de Registrul Comerțului, firma Regional Air Services est deținută în mod egal de Adrian Ștefan Vasilache și societatea Regional Air Suport, care la rândul ei este deținută integral de Dorin Ivașcu.

Citește și: Drulă vrea pentru controversatul afacerist Ivașcu punct de trecere a frontierei pe aerodromul Tuzla

Proiectul de HG inițiat de ministrul Cătălin Drulă pentru aprobarea deschiderii unui punct de trecere a frontierei de stat şi a unui birou vamal de frontieră pe Aeroportul privat Tuzla se bazează pe un raport al ministrului Relu Fenechiu din 2013.

Timp de șase ani, toate încercările de operaționalizare au eșuat. 

În 2019, proiectul a revenit pe masa ministrului Transporturilor. De data aceasta, în funcție era Lucian Bode, actualul ministru de Interne. Potrivit surselor Newsweek România, acesta a respins proiectul, după ce a constatat că legea nu permite ca un punct de trecere a frontierei să fie amplasat pe un teren privat, așa cum este terenul pe care se află aeroportul Tuzla.

Aceleași surse au mai arătat că acest argument i-a fost deja transmis ministrului de azi al Transporturilor, Cătălin Drulă. 

Citește și: Aeroportul privat Tuzla, visul lui Relu Fenechiu, preluat de Drulă. MAI se opune: Risc de securitate

Premierul Florin Cîțu, întrebat despre această situație în cadrul interviului acordat Newsweek LIVE, a declarat că are încredere în avizul Ministerului de Interne pentru proiect. 

Prim-ministrul a admis că cele două ministere, Transporturile și Internele, ar fi trebui să comunice mai bine. 

„Nu neg că se poate îmbunăți comunicarea între miniștri. Am spus, când am preluat mandatul de prim-ministru, că există o anumită inerție, din campania electorală, care se va termina în curând.

Dacă ajunge în ședința de Guvern o asemenea hotărâre, ea va fi trecut pe unde trebuie să fie avizată. Eu, la fiecare ședință de guvern, mă interesează să orice hotărâre sau ordonanță au toate avizele. 

Am încredere în acele avize și la Ministerul de Interne am încredere în ceea ce avizează”, a menționat Florin Cîțu, pentru Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te