Valeriu Nicolae va candida ca independent. Vezi de câte voturi va avea nevoie pentru a fi ales

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.10.2020 - 11:09
Valeriu Nicolae Foto: Facebook

Activistul Valeriu Nicolae a anunțat, pe Facebook, că și-a depus candidatura ca independent pentru Camera Deputaților, în București. El ar fi strâns circa 13.000 de semnături.

SHARE

“O să facem o campanie de pomină, că nu trebuie să mulțumim niciun șef de partid și nicio televiziune de mafioți. Asta a fost posibil datorită multor oameni super faini. Am avut nevoie de 9500 de semnături, am strâns 13168“, a scris Valeriu Nicolae, pe Facebook. 

El a anunțat că va avea nevoie de 25.000 de voturi pentru a fi ales. 

Mecanismul de calcul și de atribuire a mandatelor pentru independenți este prevăzut în Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților (nr. 208/2015). Mai precis, la atribuirea mandatelor sunt luați în considerare doar candidații independenți care au obținut un număr de voturi cel puțin egal cu coeficientul electoral al circumscripției în care au candidat. Acest coeficient electoral este rezultatul împărțirii dintre numărul total de voturi valabil exprimate și numărul senatorilor, respectiv deputaților care vor fi aleși în respectiva circumscripție. 

Valeriu Nicolae a spus că va găti 20 de cazane de ciolan cu fasole sau cu varză: “Dacă o să câștigăm, clar gătim vreo 20 de cazane de ciolan cu fasole și ciolan cu varză, că e plin de stihii de ambele sexe gata să gătească.Plus mama. Așa sperăm să vă mulțumim celor care v-ați chinuit să semnați online până când a mers“.

El a susținut, acum câteva zile, că va lua voturi de la PSD și PNL, nu de la USR și va susține lista USR pentru Senat.

“În Ferentari sunt un minim de 200 de familii care mă știu ca pe un cal breaz. Familii mari care de obicei votează PSD. Eu cred că îi conving să mă voteze pe mine independent și USRPLUS la Senat. Mai sunt câteva zeci bune de familii de prin Rahova în aceeași situație. Campania pe teren o să fie în sectorul 5 unde o să ne întălnim cu oamenii care votează PSD că USRPLUS nu prea se poartă deloc cum a fost clar la alegeri. Acestea sunt practic voturi duble - pierde PSD-ul căștigă USRPLUS la senat. Va exista un fenomen de amplificare dacă facem o campanie bună.

În afara Bucureștiului unde iarăși sunt multe familii pe care le-am tot ajutat, în principal toate votante PSD, voi face același lucru - voi promova la fel votul USRPLUS căci pe mine nu au cum să mă voteze iar comparativ ei sunt o lumină“, a  scris Valeriu Nicolae, la 17 octombrie. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.