Valeriu Nicolae, atac dur la liderii USR-PLUS care au luat bani din CA-uri, inclusiv Vlad Voiculescu

DE Mircea Marian | Actualizat: 07.01.2021 - 09:58
Valeriu Nicolae Foto: Facebook

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în guvernul Cioloș, scrie pe Facebook că i s-a făcut rău “fizic“ când a citit câți bani încasau din diferite consilii de administrație unii membri ai guvernului tehnocrat. “Ufff ce bou am fost“, își încheie el postarea.

SHARE

Valeriu Nicolae face o listă a membrilor guvernului tehnocrat plasați în diverse sinecuri și prezintă sumele încasate, printre aceștia fiind și Vlad Voiculescu:

- Dragoș Tudorache, 331.644 lei de la guvernul tehnocrat, “jumătate dintre ei de la EximBank“. El este acum directorul executiv al PLUS, precizează Valeriu Nicolae.

- “Dragoș Pîslaru, șeful meu la Ministerul Muncii, primise și el 14.417 RON în perioada când am fost ambii consilierii lui Dacian, adică aproape încă un salariu în plus pe lună“.

- “Alin Mituță, cel care a devenit șeful cancelariei în locul lui Dragoș Tudorache, a primit și el 47.760 RON în plus de la Hidroelectrica și Complexul Energetic Muntenia S.A“.

- “Vlad Voiculescu a fost și el într-un CA unde, în câteva luni, a primit 19.706 RON de la același fond despre care am scris cu indignare că era plin de lideri PNL“. Valeriu Nicolae amintește că Voiculescu se lăuda că a strâns, până în 2015, destui bani care i-ar fi permis să întoarcă spatele oricărei oferte.

- “Ionuț Moșteanu a făcut 20.794 RON din trei consilii de administrație controlate de ministerul unde a lucrat, deși nu avea nicio calificare care să justifice prezența lui acolo“.

Valeriu Nicolae arată că Dan Barna nici măcar nu și-a trecut veniturile din acel an în declarația de avere, deci ANI ar trebui să se sesizeze.

Pe lista fostului candidat independent la Camera Deputaților se mai află soțul Ancăi Dragu, ea fiind fost ministru de Finanțe, acum președinte al Senatului, și Ionel Danca, fost purtător de cuvânt al guvernului Cioloș, acum deputat PNL. 

“Este imposibil ca Dacian să nu fi știut. De ce nu a făcut nimic e lucrul pe care nu îl înțeleg. Deloc. Aș cum nu am înțeles deloc prietenia cu domnul Dâncu și relațiile foarte bune cu unii dintre cei mai nemernici politicieni (...) 

Doamna Raluca Prună a interzis explicit oamenilor din cabinetul ei să fie în consilii de administrație. Sunt câțiva tehnocrați care au fost ca și mine convinși că nu avem ce căuta în consilii de administrație pentru că asta va vulnerabiliza agenda noastră (...) 

Eu scriu aici de legitimitatea lor de a reforma un sistem îngrozitor de căpușat, unde consiliile de administrație (CA) și numirile politice în funcții controlate de stat sunt o catastrofă. Lucruri pe care toți sunt convins că le știau. Scriu despre asumarea trecutului și a greșelilor. Toți sunt în poziții extrem de importante în USRPLUS, partidul care vrea să salveze România“, mai scrie Valeriu Nicolae. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.