Valeriu Nicolae a depistat o soție a unui ofițer de informații la șefia USR Călărași

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.07.2021 - 12:01
Foto: Facebook

Valeriu Nicolae a întrebat-o pe Amelia Giurcan, șefa USR Călărași, dacă a fost membră a PSD, între 2006 și 2020 și dacă soțul ei a lucrat pentru serviciul secret al ministerului de Interne. Giurcan a negat că ar fi fost membră PSD, dar a recunoscut că soțul a lucrat în DIPI.

SHARE

Valeriu Nicolae mai arată că firma Ameliei Giurcan a fost “pe zero“ timp de doi ani, dar de când ea este lider USR Călărași “au explodat contractele de consultanță de management“. “Puteți să ne spuneți cine au fost beneficiarii serviciilor dumneavoastră?“, a întrebat el, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Mister românesc: 20 zile cu sub 80 pacienți COVID la ATI. Cel mai mic număr din ultimele 15 luni

“Este soțul dvs. doctorandul AGRAMAT (...) al celebrului Pavel Abraham? Generalul Pavel Abraham este unul dintre cei mai toxici securici și mai înverșunați adversari ai USR și PNL. Promovat la greu de Antena 3 și România TV, avocatul lui Bercea Mondialul, implicat în unele dintre cele mai dubioase scandaluri“, mai întreabă, retoric, activistul dedicat comunităților sărace din Ferentari. 

Declarația de avere depusă de Amelia Giurcan, în 2020, când a candidat pentru USR, arată că soțul ei a primit, în 2019, o pensie specială de aproape 110.000 de lei. Giurcan a arătat, pe Facebook, că soțul ei s-a pensionat în 2016, după ce a lucrat la direcția de informații a ministerului de Interne, DIPI. 

Citește și: VIDEO Van Damme ascultă manele și danseaza pe muzica lui Salam și Tzancă Uraganu într-un taxi

Ea recunoaște și faptul că, în februarie 2021, soțul ei a fost susținut de PNL pentru o funcție de secretar de stat la Agricultură, dar, până la urmă, n-a mai fost numit. 

Giurcan i-a răspuns lui Valeriu Nicolae, susținând că n-a fost membră a PSD. De altfel, în iulie 2020, șeful PSD Călărași, Iulian Iacomi, a arătat că nu s-a găsit adeziunea ei la PSD, dar numele Ameliei Giurcan figurează “în baza de date“. Potrivit lui Iacomi, arhiva PSD Călărași până în 2010 a fost distrusă. 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.