USR votează moțiunea PSD în care ex-miniștrii USR Ghinea, Drulă și Voiculescu sunt desființați

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.10.2021 - 10:24
USR votează moțiunea PSD în care ex-miniștrii USR Ghinea, Drulă și Voiculescu sunt desființați / 4media.info

Moțiunea inițiată de PSD va fi votată azi. Ea este îndreptată împotriva guvernului PNL-USR-UDMR. USR a anunțat că o va vota.

SHARE

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va fi dezbătută şi supusă la vot marţi de plenul Parlamentului.
Initulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!", moţiunea a fost iniţiată de 157 de deputaţi şi senatori PSD. PSD, USR şi AUR, care au anunţat că susţin moţiunea, au împreună 280 de parlamentari, în timp ce PNL şi UDMR au 163, iar cei 18 deputaţi ai minorităţilor naţionale nu participă la vot. 

Citește și: Marcel Ciolacu dezvăluie dorința PSD: Guvern de tehnocrați, până la alegerile anticipate

În textul moțiunii PSD este criticat guvernul Cîțu din care a făcut parte și USRPLUS. Documentul este foarte critic la adresa miniștrilor USRPLUS care au demisionat, de curând, din guvern. Cu toate acestea, USRPLUS a anunțat că votează moțiunea PSD.

Ce conține moțiunea de cenzură pe care o va vota USRPLUS

Textul AICI

„MOȚIUNE DE CENZURĂ STOP sărăciei, scumpirilor și penalilor!JOS GUVERNUL CÎȚU!

În vreme ce traiul românilor devenit tot mai împovărat de lipsuri, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR avea o singură prioritate: lupta pentru putere.

Citește și: Facebook, Instagram și WhatsApp și-au revenit după ce au căzut mai multe ore

Absorbția fondurilor europene este la pământ! Planul Național de Redresare și Reziliență a fost refăcut în repetate rânduri, acumulând întârzieri majore, deși 18 state au deja aprobate planurile de relansare, iar 16 state deja primesc primele fonduri. România riscă să piardă peste 60% din banii alocați pentru că nu va avea timpul fizic necesar contractării banilor. În acest timp, România mai are de atras încă 16 miliarde euro din exercițiul financiar 2014-2020, iar peste 3 miliarde euro pe proiecte ce vizează infrastructura apă-canal stau necontractate, riscând să fie pierdute prin dezangajarea fondurilor... (ministrul fondurilor europene a fost Cristian Ghinea n.red.)

În domeniul transporturilor ați vândut iluzii de kilometri

Sunteți doar buni să vă faceți imagine și doar vindeți promisiuni! Nu ați inaugurat niciun kilometru de autostradă și nu ați lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-ați asumat marile proiecte de autostrăzi și poduri lăsate moștenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar șeful CFR Călători,Ovidiu Vizante, sfida o țară întreagă la telefon! (Cătălin Drulă a fost ministrul Transporturilor n.red.)

Guvernarea PNL-USRP-UDMR a ratat toate țintele din sănătate

Românii simt pe pielea lor dezastrul provocat prin deciziile aberante și lupta pentru putere din Sănătate. Lupta Guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR nu s-a dat practic cu pandemia, ci a zădărnicit combaterea și tratarea bolilor cronice. Organizarea Congresului PNL cu 5000 de participanți, când Capitala intrase în scenariul roșu, iar oamenilor li se impuneau noi restricții, este expresia totalei iresponsabilități în plinval patru al pandemiei.

Din cauza acestei atitudini, campania de vaccinare a fost compromisă. Testarea a fost abandonată total. Spitalele sunt la fel de nepregătite ca la debutul pandemiei, iar, după un an de zile,românii nu au acces, în continuare, la consultații, operații și tratamente. (Vlad Voiculescu a fost ministru al Sănătății n.red)

Votul asupra moţiunii de cenzură va fi secret cu bile

Dacă moţiunea va fi adoptată, Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate. Guvernul al cărui mandat a încetat în aceste condiţii îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

Dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te