Un deputat USR solicită amânarea alegerilor. Trei riscuri ale unui scrutin în 27 septembrie

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 13.08.2020 - 14:12
Nicolae Daniel Popescu, deputat USR

Deputatul USR Daniel Nicolae Popescu solicită amânarea alegerilor locale și organizarea lor după „scoaterea țării din criza sanitară și din cea economică.”

SHARE

„Măsura amânării alegerilor până la o dată în care acest proces s-ar putea desfășura în condiții de maximă siguranță, pentru a da legitimitate liderilor locali și regionali, nu poate fi considerat decât un act firesc, responsabil și de bună credință în raport cu cetățenii acestei țări”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook, ocazie cu care solicită „responsabilitate maximă din partea Președintelui României, a Guvernului României și a clasei politice aflată la butoane!”

El enumeră „trei riscuri grave ale organizării alegerilor locale în 27 septembrie”:

„1) CREȘTEREA NUMĂRULUI DE DECESE cauzate de noul coronavirus, ca urmare a creșterii îngrijorătoare de infectări cu SARS-COV-2. Fiecare membru din secția de votare este un factor de transmitere a virusului. De exemplu, pe lângă miile de votanți care vor trece pragul secțiilor de votare, cine și în ce condiții va prelua și număra buletinele de vot ale persoanelor infectate sau aflate în izolare și carantină? Cine își asumă responsabilitatea pentru decesele cauzate de infectarea cu noul coronavirus la alegerile locale?

2) FRAUDAREA ALEGERILOR. Dreptul la vot este un drept constituțional pe care îl au și persoanele în carantină și izolare, inclusiv bolnavii de COVID-19. Urna mobilă a fost și rămâne pentru baronii și primarii locali un mijloc de fraudare a alegerilor locale. Ce garanții avem că aceștia nu vor frauda masiv folosind urna mobilă, așa cum au procedat în alegerile precedente?

3) INTRAREA ÎN COLAPS A SISTEMULUI MEDICAL, cauzată de creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus. Sistemul medical este deja în moarte clinică, iar valul doi al epidemiei obligă autoritățile centrale, regionale și locale să protejeze în primul rând sănătatea și viaț românilor, nu privilegiile baronilor locali.”

Deputatul USR dă exemplu Marea Britanie, care „s-a aflat în aceeași situație cu România – de a organiza alegeri locale în primăvara acestui an”. „Guvernul britanic a amânat alegerile încă un an, fără alte discuții, concentrându-se 100% pe măsurile de reducere a impactului pandemiei”, a spus Nicolae Daniel Popescu.

 

 

 

 

„Perioada de campanie și ziua voturilor ar putea conduce la o adevărată catastrofă pentru România. De aceea, cred că sănătatea oamenilor trebuie să primeze, oricât de mult ne-am dori să schimbăm conducerile din multe primării și consilii județene din țară, cel mai înțelept ar fi să ne concentrăm pe rezolvarea crizei sanitare și economice.
Raportându-se la noul virus, fiecare guvern a răspuns diferit în contextul pandemiei. De exemplu,

Deși această țară a început destul de prost lupta împotriva coronavirusului, ulterior au fost adoptate o serie de măsuri ce s-au dovedit a fi eficiente și orientate spre cetățeni. Responsabilitatea individuală crescută și cea cultivată de guvern prin mijloacele mass-mediei dovedesc faptul că redresarea este posibilă, chiar și când ești în capul listei negre.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te