TV CL Voluntari, controlată de Pandele, somație CNA după emisiuni cu anti-vaxxeri. Are pierderi mari

DE Valentin Mirică | Actualizat: 30.08.2021 - 13:40
Foto: Captură video

Televiziunea lui Pandele, mustrată de CNA pentru emisiunile cu anti-vaxxeri: postul a fost sancționat cu „somație publică” pentru o serie de emisiuni cu anti-vaxxeri celebri, precum Monica Pop, Adina Alberts sau Florin Zamfirescu.

SHARE

Metropola TV, televiziune deținută de Consiliul Local Voluntari prin intermediul firmei Publivol Creativ, a fost sancționată pentru emisiunile realizate de Mădălin Ionescu în februarie și martie. Totuși, CNA a luat o decizie abia în 24 august 2021. 

În ianuarie 2021, CNA a aprobat ca această televiziune să devină una națională. 

Monitorizarea emisiunilor, realizată de CNA, arată ce se discuta la postul patronat de Pandele. 

„Oameni care paralizează, oameni care cad din picioare și mor după vaccin, oameni despre care nu se spune nimic, se vorbește, se aude, la șoprâlica, dar nu minciuni, se aud lucruri, știu de niște doctorițe, doctori care sunt la pat, în România, care
sunt într-o situație disperată, au făcut vaccinul, i-a pus dracul să facă. Au căzut în capcana reclamelor”, a spus actorul Florin Zamfirescu, într-o emisiune din 24 februarie.

„Sigur că acuma era un caz de forță majoră, să zicem, și se justifică faptul că a trebuit produs mai repede acest vaccin, acest
instrument. Însă, totuși, sunt o mulțime de medici de renume, chiar, savanți laureați de premii Nobel, care spun că este o substanță experimentală și că este un experiment aproape de tip nazi, pe o scară mare de populație, fără să fii foarte sigur că efectele adverse nu vor fi serioase la un moment dat”, a afirmat chiar moderatorul emisiunii, Mădălin Ionescu. 

Monica Pop: „La noi, cosmetizăm numai vaccinul și campania de vaccinare a fost o campanie de dezinformare și încă o dată vă spun, sunt oameni care au căzut pradă, pentru că e foarte clar și normal era să se spună foarte clar care sunt contraindicațiile și care este grupul, grupa de pacienți, care nu trebuie să facă acest vaccin. Vaccinul, într-adevăr și să înțeleagă toată lumea, eu încă o dată vă spun, eu sunt pro vaccin, dar nu un vaccin făcut în câteva luni”. 

Adina Alberts: „La nivel de reacții adverse, Pfizer a dezvoltat 78.300 de reacții adverse, mă rog, s-au raportat 78.300 de reacții
adverse importante, nu vorbim de roșeață, durere puțin în braț, nu vorbim de asta, vorbim de reacții adverse importante și s-au raportat peste 1800 de decese”.

Televiziunea lui Pandele, mustrată de CNA

CNA a apreciat, în consecință, că: „Invitata Adina Alberts, de profesie medic de chirurgie plastică, care s-a remarcat în spațiul public prin declarații controversate despre COVID-19 și pandemie, a făcut comentarii lipsite de obiectivitate, de natură a discredita campania de vaccinare anti COVID-19, cu precădere, făcând remarci tendențioase referitoare la vaccinul Pfizer și a reacțiilor adverse ale acestuia, susținând că ar fi provocat decesul a mii de persoane, afirmații care rezultă incontestabil din conținutul emisiunii redat anterior”. 

În septembrie 2020, postul a fost sancționat de CNA pentru servilismul unui moderator în fața Gabrielei Firea, soția primarului Pandele.

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanțe, în 2020, Publivol Creativ a avut 43 de angajați și o pierdere de puțin peste trei milioane de lei. 

Metropola TV are ca principali acționari Consiliul Local Voluntari și FC Voluntari.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te