PSD l-ar putea propune pe Mircea Govor prefect de Satu Mare. A fost acuzat de șantaj și achitat

DE Mircea Marian | Actualizat: 03.12.2021 - 12:48
Mircea Govor între Ponta și Dragnea Foto: Presasm.ro

Mai multe publicații locale din Satu Mare scriu că Mircea Govor, președintele organizației județene a PSD, are șanse mari să fie prefectul județului.

SHARE

În 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Mircea Govor, acuzat fiind de acuzat de trei fapte de șantaj. El ar fi șantajat un avocat care avea contracte de asistență juridică cu instituții publice. Govor l-ar fi amenințat pe avocat că îl atacă în presa locală dacă instituțiile publice pe care le consilia juridic nu îi dau contracte lui Mirel Vlas de la firma Tehnic Asist. În plus, ar fi amenințat un inspector șef interimar al ITM Satu Mare cu destituirea, cu atacuri în presa locală și cu controale de la centru dacă inspectorii acestuia controlează primarii PSD din județ.

Citește și: ICCJ: Iliescu poate fi anchetat penal privind moartea a patru persoane la Mineriadă

În 2015, Govor a fost arestat preventiv timp de o lună de judecătorii Înaltei Curți, Marius Foitoș și Simona Encean.

Condamnat în primă instanță, Govor a fost achitat în martie 2021 pentru că judecătoarele ÎCCJ, Ioana Bogdan, Luciana Mera și Tatiana Lucia Rog au eliminat probele obținute pe mandat de siguranță națională. În octombrie 2020, dosarul a fost preluat de procuroarea Adina Florea, pe atunci la SIIJ. 

Govor este de mai mujltă vreme în conflict cu un deputat PSD de Satu Mare, Radu Cristescu. Acuzațiile lui Cristescu au fost extrem de diversificate, de la faptul că Govor ar falimenta firme publice la viața personală a liderului PSD Satu Mare.

„Cum ar fi fost să zic și eu că acum un an a fost cu mine la Paris, unde și-a dus amanta, o secretară la o fabrică de zahăr, o respectabilă doamnă din Satu Mare?”, spunea Cristescu, în aprilie 2021.

În mai 2021, Radu Cristescu îl acuza pe Govor că și-ar fi vândut o firmă, care ar fi fost vizată într-o anchetă penală, către un cetățean sudanez.

”Cu niște ani în urmă, primind semnale de la amicii lui din Poliție și Garda Financiară că treaba e cam groasă și că firma lui e vizată într-o anchetă legată de evaziune fiscală și datorii uriașe la bugetul de stat, individul Govor Mircea recurge la metoda clasică a celor de teapa lui, adică își vinde firma unui cetățean SUDANEZ, Ibrahim Ali Mohamed Hussein, ca să scape astfel de pușcărie! Asta cum se mai numește, Govore? Majoritatea oamenilor de afaceri din Satu Mare și-au plătit taxele la stat, ca să ai tu, Govore, de unde să-ți umfli averea! Cei care n-au avut protecția ta au falimentat, iar acum ascultă cu scârbă predicile tale de lup moralist. Dar tu, Govore, ești obișnuit cu de-astea…acuma încerci să vinzi și partidul UDMR-ului, ca să-ți fie ție bine, cu buzunarele pline, pe spinarea celor care au muncit din greu pentru acest partid”, a scris Cristescu pe Facebook. 

Citeșteși: După ce a promis depolitizarea spitalelor, Rafila plasează un traseist la șefia spitalului din Ștei

Tot în mai, Cristescu scria: „După ce a prejudiciat bugetul statului, vânzându-și firma cu datorii unui african din Sudan, ex-inculpatul Govor Mircea a dat un tun și Băncii Comerciale Române (BCR) Carei.

Astfel, “prea-cinstitul” Govor a luat un credit de la BCR, iar ca garanți ai creditului apar Company Govor-grup SRL și Lavi & Cara, al fratelui său, Govor Mirel.

Schema prădăciunii este una clasică: șmenarul Govor preia o societate gata făcută, de la un anume Șuta și nevasta-sa, dă tunul la BCR, apoi o dă mai departe unui anume Leuciuc și firma intră apoi în faliment, dispărând”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te