Prefectul de Bacău şi-a dat demisia, pentru a se alătura PNL, sătul de manevrele primarului

DE Elena Andrei | 05.08.2020 - 22:05

Prefectul de Bacău, Liviu Miroşeanu, şi-a anunţat, miercuri, pe pagina de Facebook, demisia din funcţie, pentru a se alătura echipei PNL.

SHARE

„Intru în campanie electorală cu gândul că este nevoie de paşi concreţi pentru oameni, nu de promisiuni; că politica se poate face cu echilibru, maturitate şi înţelepciune şi nu cu scandal, pe falsul model că va fi auzit cel care strigă mai tare”, a afirmat Miroşeanu.

Gestul său a fost criticat de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Cosmin Necula, care l-a acuzat că „dezertează chiar când numărul de infectări cu coronavirus atinge numere record”.

 

În postarea pe Facebook, prefectul i-a acuzat pe primarul Cosmin Necula şi pe europarlamentarul Dragoş Benea că nu au cooperat pentru finalizarea Spitalului Municipal Bacău, motiv pentru care cetăţenii oraşului ar fi fost privaţi de servicii medicale.

„În toată această perioadă, în care am ocupat funcţia de prefect, am avut două obiective clare, pe care mi le-am asumat de la începutul mandatului: Spitalul Municipal şi Şoseaua de Centură. Sigur, peste aceste două obiective pe care le-am considerat prioritare, a intervenit epidemia de COVID-19. Spitalul Municipal este un obiectiv pe care, toată lumea ştie, fosta administraţie liberală l-a predat într-un stadiu de 80%. Timp de patru ani, aici, nu s-a mai executat nicio lucrare şi îi găsesc vinovaţi pentru această nepăsare pe domnii Dragoş Benea şi Cosmin Necula, foşti colegi de partid în PSD. Astăzi, o spun răspicat: cei doi se fac vinovaţi de privarea băcăuanilor de servicii medicale de calitate, prin indiferenţa cu care au tratat acest obiectiv”, a susţinut Miroşeanu.

El a afirmat că a fost nevoie de epidemia de COVID-19 pentru ca lucrările la spital să fie reluate.

„Astăzi, cele două etaje ale Spitalului Municipal sunt gata, iar Guvernul Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au dat acea Hotărâre de Guvern prin care întreaga situaţie juridică se deblochează, iar statutul spitalului este unul clar. Acum situaţia se află în curtea Consiliului Local Bacău şi a Consiliului Judeţean Bacău, care pot decide ce se doreşte să se facă mai departe”, a scris prefectul pe Facebook.

Totodată, prefectul a criticat modul în care primarul Bacăului, dar şi alţi lideri PSD au colaborat în criza coronavirusului.

„Dragoş Benea, Sorin Braşoveanu, Cosmin Necula nu ne-au fost parteneri în această luptă, ci ne-au pus beţe în roate, permanent! Este suficient să vă spun că, în luna martie, când căutam disperaţi spaţii de cazare pentru carantină, proprietari de pensiuni şi hoteluri primeau telefoane să nu ne pună spaţiile de cazare la dispoziţie. Apoi, toate acele episoade cu Spitalul Judeţean, declaraţii de presă bombastice, cele mai multe dintre ele aiuritoare, nu au făcut deloc bine unei comunităţi care avea nevoie de solidaritate din partea tuturor actorilor politici. Toate acestea în vreme ce Spitalul Judeţean încheia contracte îndoielnice pentru măşti şi combinezoane cu o firmă care vindea papetărie. Acestea sunt adevăruri care trebuie spuse şi pe care băcăuanii nu trebuie să le uite! Astăzi, situaţia este gestionată bine, corect. Cele două etaje ale Spitalului Municipal vor deveni funcţionale, avem patru aparte de testare Real Time – PCR, mai depinde să respectăm regulile de distanţare socială şi purtarea măştilor”, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te