Prefectul Capitalei, Toni Greblă, spune că nu vrea să atace în instanţă PUZ-urile din zone istorice

DE Alexandru Pop | Actualizat: 07.02.2023 - 09:29
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, spune că nu vrea să atace în instanţă PUZ-urile din zone istorice - Foto: Instituţia Prefectului

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a spus că nu vrea să atace în instanţă cele 86 de PUZ-uri din zonele istorice. El a spus că a cerut să îi fie puse la dispoziţie documentaţiile respective, după ce a aflat că acestea nu s-ar afla în arhiva Primăriei Capitalei.

SHARE

„Nu am avut de gând şi nici nu am de gând să le atac. E un zvon în spaţiul public. Aceste planuri urbanistice zonale pe zone construite protejate - e o problemă dacă acestea există sau nu există.

Şi am solicitat şi eu, şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, să ni le pună la dispoziţie să le examinăm, atâta tot, să vedem dacă există. (...) Într-o adresă pe care a trimis-o Primăria Capitalei Inspectoratului de Stat în Construcţii, i-a spus: planurile urbanistice zonale nu au existat şi nu există în arhiva primăriei.

Ce să fac mai departe? Nu trebuie să cer, să văd dacă există sau nu există? Asta am făcut”, a spus prefectul pentru Agerpres.

El a menţionat că, dacă îi vor fi puse la dispoziţie, va constata existenţa acestora, dar că în cazul în care documentaţiile de urbanism nu există, acest lucru reprezintă „o problemă”.

„Dacă nu există, e o problemă. (...) Într-o adresă pe care Primăria Generală a trimis-o Inspectoratului de Stat în Construcţii e scris negru pe alb: nu au existat şi nu există în arhiva primăriei”, a precizat prefectul.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a încasat peste 270.000 de lei, drepturi de fost revoluționar

Acesta a adăugat că primarul nu i-a transmis nici lui, nici Inspectoratului de Stat în Construcţii PUZ-urile respective şi nici nu a prezentat vreuna dintre aceste documentaţii în conferinţa de presă.

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că prefectul Toni Greblă intenţionează ca luni să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Capitalei.

Acest lucru ar însemna, a arătat edilul, că timp de un an sau doi „nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti”.

Citeşte şi: Prefectul Toni Greblă anunță în ce condiții Clotilde Armand ar putea pierde funcția de primar

De asemenea, potrivit lui Nicuşor Dan, în acest context, toate proiectele de autorizare trebuie să reia procedura de la nivelul certificatului de urbanism.

Nicuşor Dan a afirmat că prefectul Greblă i-a trimis o adresă datată 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primărie, prin care cel din urmă cerea toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000, în care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, această documentaţie „are undeva între doi şi trei metri cubi”.

Ulterior, a arătat Nicuşor Dan, prefectul a revenit, transmiţând căm dacă nu îi vor fi date toate aceste acte, până pe 6 februarie, va ataca în instanţă reglementarea PUZ-urilor pentru zone construite protejate.

Motivaţia ar fi fost „că există există suspiciuni în diverse medii”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te