Lista PSD pentru europarlamentare: Plumb, jurnalista Carmen Avram și controversatul preot Terhes

DE Petre Bădică | Actualizat: 26.03.2019 - 12:54

Cea care va deschide lista PSD la europarlamentare, Rovana Plumb a fost bună de pus pe rana guvernărilor PSD.

SHARE

Preşedintele PSD a anunţat luni lista partidului pentru europarlamentare, iar Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terheș, Dan Nica, Maria Grapini suntpe primele locuri.

Liviu Dragnea a explicat prezenţa pe liste a unor persoane din afara PSD, spunând despre jurnalistul Carmen Avram că apără principiul dreptăţii şi că face parte dintr-o echipă de jurnalişti care a rezistat unor presiuni foarte mari, despre Chris Terhes că a avut poziţii asumate când alţii tăceau, iar despre Maria Grapini că este apreciată în PSD pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European.

Citește și EXCLUSIV Tarcea, cercetată judiciar de soția unui secretar de stat din ministerul Economiei, via PSD

„Carmen Avram este o doamnă care apără foarte mult principiul dreptăţii, a militat mereu împotriva abuzurilor, face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la nişte presiuni incredibile, este un patriot şi un om şi care a sprijinit mereu principiile pe care le apără şi PSD.
 
Chris Terheş este un om care în multe momente importante, când alţii tăceau, a avut poziţii publice asumate, a militat şi a susţinut constant lupta împotriva abuzurilor. Maria Grapini este un europarlmentar pe care eu il apreciez şi tot partidul o apreciază pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European", a afirmat liderul PSD.

Liderul PSD apreciat că Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflată şi ea pe listă, nu ar trebui să mai rămână în Guvern până la alegerile din 26 mai.

De altfel, în cazul Rovanei Plumb, oriunde s-a eliberat un loc de ministru, aceasta a fost urgent nominalizată chiar dacă nu avea pregătirea educațională necesară. În numai șapte ani, Rovana Plumb a schimbat cinci ministere. Asta, deși în cv-ul ei cel mai răsunătoare funcție ocupată a fost de șefă a producătorului de produse cosmetice – Gerovital.

A fost minstru al Mediului (2012 – 2014), al Muncii (2014 - 2015), ministru delegat pentru Fonduri Europene (2017 - 2018), ministru interimar la Educație (2018) și, în acest an, ministru al Transporturilor (2019).

Rovana Plumb nu menționează să fi urmat cursuri ori specializări în domeniile mai sus menționate. Rovana Plumb nu a urmat niciun curs în domeniul fondurilor europene, al muncii, ori al mediului, pe care le-a gestionat ca ministru.  Cu toate acestea, este cea mai ministeriabilă persoană din România de după 1990.

Doctor și politician în același timp

Rovana Plumb a terminat Universitatea Politehnică, unde a luat o „Licență Facultatea de Utilaje și Ingineria Proceselor Chimice”. După 20 de ani, devine „Doctor în Managementul Sistemelor Industriale”.

Ca mulți alți politicieni, și Rovana Plumb și-a dat doctoratul într-un moment în care deținea o funcție publică foarte înaltă.  Iar între 2001 și 2004 a fost secretar de stat, președinte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Rovana Plumb menționează că, între 1987 și 2003 a participat la „cursuri postuniversitare și de perfecționare în țară și în străinătate în domeniile: management, protecția consumatorului și impactul asupra mediului, economic și relații internaționale.

Majoritatea cursurilor sunt legate de protecția consumatorului, siguranța alimentelor și produsele cosmetice (Rovana Plumb a fost șef la Gerovital).

Între 2002 și 2004, Rovana Plumb a participat la seminarul „Politici privind comportamentul consumatorului şi impactul asupra mediului”, în Portugalia, dar și la cursul „Siguranța și controlul produselor cosmetice - Grecia”, ori „Securitatea generală a produselor, vânzările în afara spatiilor comerciale” (Belgia). Sinugurul curs mai serios pare cel urmat în 1999 - Management strategic - George Washington University SUA.  

Cariera profesională începe ca inginer stagiar la firma Miraj București, în anul 1984. În 1992, devine directorul companiei. În 1995, devine directorul general al Gerovital Cosmetics. În ultimii 18 ani a fost bugetar: a început ca secretar de stat, președinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Din 2005, este deputat PSD și a fost de patru ori ministru (începând cu 2012).  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te