Liviu Dragnea: Nu voi accepta ca PSD să redevină o unealtă a acestui sistem odios

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.09.2018 - 15:23
Dragnea a mai câștigat o bătălie, dar războiul continuă. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la finalul ședinței Comitetului Executiv al partidului că

SHARE

„S-au emis păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au contrat, alții s-au completat. Nu sunt de acord cu ideea că este prima ședință în care se discută serios în PSD. Am avut o mulțime de ședințe în care s-a discutat ore în șir, deschis și profund”, a afirmat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a afirmat că e important ca partidul să își respecte angajamentele față de români. „S-a spus prea mult, s-a mințit prea mult în ultimele zece zile, s-a manipulat prea mult și am vrut să supun la vot cea mai importantă cerere din acea scrisoare. Majoritatea colegilor mei din Colegiul Național au avut întâlniri în județe. Am vrut să aflu ce doleanțe au cei din țară și toți mi-au cerut să nu renunța la conducerea partidului”, a afirmat Liviu Dragnea. 

Liderul social democrat a invocat din nou faptul că puciștii i-ar fi reproșat că a deschis prea multe fronturi de luptă, cu Iohannis, cu SRI, cu #rezist. „Le-am spus că nu voi accepta ca cel mai mare partid social democrat din Europa să redevină o unealtă a acestui sistem odios. Eu am mai spus că voi face tot ce pot pentru a restructura acest sistem odios care a distrus mii de vieți în România. Nu noi am deschis fronturile, fronturile erau deschise, și nu doar împotriva noastră, ci a întregii societăți românești”, a arătat Liviu Dragnea.

Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează ordonanța privind amnistia

Președintele PSD susține că i-a întrebat pe colegii săi dacă cred că prin dispariția sa PSD nu va mai fi victima sistemului odios. „I-am întrebat dacă e normal ca un român să fie condamnat pentru că a îndemnat oamenii la vot? Mi-au spus că sunt vulnerabil. I-am întrebat dacă eu de mâine nu mai exist, de a doua zi acest sistem, aceste instituții o să sprijine PSD? Nu, pentru că legile justiției, codurile penale, odată intrate în vigoare îi fac să plătească pe toți cei care au făcut rău”, a menționat Liviu Drangea.

Citește și Liviu Dragnea a mai câștigat o nouă bătălie, cu doar 10 voturi contra sa. Reacțiile liderilor PSD

„Am discutat despre amnistie și grațiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează ordonanța privind amnistia. Când vor să o dea este problema lor. Unii colegi care mă critică acum au făcut presiuni luni întregi să se dea această ordonanță. Premierul Dăncilă a rezultat. Nimeni nu a putut răspunde la o întrebare: care este rezolvarea tuturor nenorocilor apărute din cauza acelor echipe mixte, pe baza unor protocoale nelegale și neconstituționale. Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam, care nu pot judeca obiectiv. Dacă răspunsul e o amnistie să o dea”, a arătat Liviu Dragnea. 

Acesta a susținut că dacă legile justiției vor intra în vigoare în varianta propusă de PSD, toți cei care au făcut abuzuri vor plăti. 

Liviu Dragnea a ținut să corecteze pe Gabriela Firea și a susținut că 55 de colegi au votat pentru rămânerea sa în partid 8 persoane au votat pentru demisie, iar o persoană s-a opus. Primarul Capitalei a afirrmat că doar 38 de persoane au fost pentru președintele Dragnea.

Acesta a menționat că s-a opus excluderii din partid a Gabrielei Firea, dar a menționat că acesta este ultimul gest al său în privința colegilor care critică partidul în afara lui. 

Va avea loc o remaniere

Liviu Dragnea a confirmat că va avea loc o remaniere a guvernului, dar a refuzat să spună dacă unul dintre puciști, Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, va mai rămâne în funcție. „I-am întrebat pe colegi când consideră că e mai bine să aibă loc remanierea. Aproape toți au zis după referendum. Evaluarea miniștrilor o face doamna premier, apoi vom avea CEx”, a menționat liderul PSD. 

Acesta a menționat că nu s-a îndoit nicio secundă în privința Vioricăi Dăncilă, pe care puciștii au propus-o președinte interimar al partidului, în locul lui Dragnea. „ Grija sa a fost păstrarea guvernului și a majorității, a fost și motivul pentru care nu a ieșit public. Are susținerea mea totală, susținerea totală a PSD, cel puțin declarativ. După remaniere, vom vedea ce ministru rămâne, cine pleacă”. 

Citește și Viorica Dăncilă a rămas de partea lui Liviu Dragnea, în ședința CEX 

Pozele cu Kovesi sunt normale

Liviu Dragnea a afirmat că a dat explicații în CEx despre „șirul de poze date de un turnător”. „Nu am ascuns niciodată la astfel de întâlniri constituționale. Dar Ponta a numit-o pe Kovesi, un om care a făcut enorm de mult rău, dar în mandatul meu a plecat de la DNA. Eu i-am cerut lui Maior, care e arhivarul de serviciu, să dea toate pozele. Nu doar cea de la o întâlnire care era semipublică. Acolo se discutau lucruri care se discută la aceste întâlniri, s-au plimbat multe persoane pe acea canapea. Dacă are poze cu noi îmbrățișați, să le dea”, a afirmat Liviu Dragnea.

Citește și Minciuna lui Dragnea despre fotografia în care apare alături de Kovesi

Liviu Dragnea a purtat negocieri până în ultimul moment cu opozanţii săi, reuşind să întoarcă din drum câteva dintre vocile importante ale disidenţei care s-a coagulat în ultimele luni. Liderul PSD a cerut un nou vot de încredere și ar fi obținut, potrivit Gabrielei Firea, 39 de opțiuni pentru a rămâne președintele partidului și doar 10 voturi contra.

Vicepremierul Paul Stănescu a avertizat în ședința CEX de vineri că premierul Viorica Dăncilă riscă un dosar penal și pedeapsa cu închisoarea dacă Liviu Dragnea o forțează să dea o ordonanță de urgență pentru amnistie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te