Institutul Regional de Boli Cardiovasculare din Iași va reprezenta un holding unic în România (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 25.09.2020 - 18:13

Acest proiect va conduce, de asemenea, la dezvoltarea zonei și promovarea comunei Miroslava la nivel național și internațional.

SHARE

Împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, primarul Comunei Miroslava, Dan Niță și cu profesorul Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, ministrul Costel Alexe a vizitat acum câteva zile viitorul amplasament al Institutului Regional de Boli Cardiovasculare ce va fi construit pe raza comunei Miroslava.

Demersuri comune ale primăriei Miroslava și Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași (IBCV Iași), făcute la sediul Ministerului Sănătății pentru întreprinderea demersurilor legale pentru realizarea acestui spital la Miroslava au dat roade.

Pe parcursul anului 2019 la solicitarea IBCV Iași, UAT comuna Miroslava, județul Iași a transmis mai multe solicitări către Ministerul Sănătății pentru realizarea unui spital nou de boli cardiovasculare pe teritoriul administrativ al comunei Miroslava, județul Iași.

Construcția unui sediu nou, dedicat Institutului de Boli Cardiovasculare Iași se impune prin necesitatea deservirii populației cu afecțiuni cardiovasculare provenite dintr-un areal geografic vast, respectiv întreaga regiune a Moldovei (5,5 milioane locuitori), reducerea numărului de copii și adulți care accesează anual formularele E112, scăderea cheltuielilor logistice legate de transportul pacienților către alte centre de specialitate și a sumelor decontate către instituții private.

Obiectivul major al demersului vizează reducerea mortalității persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare din teritoriul Moldovei care, în momentul de față, sunt obligate să se adreseze altor centre, asistență medicală din țară și străinătate.

Acest proiect va conduce, de asemenea, la dezvoltarea zonei și promovarea comunei Miroslava la nivel național și internațional.

Institutul Regional de Boli Cardiovasculare va cuprinde: ambulatoriu și triaj primire urgențe, clinică de chirurgie cardiovasculară pentru adulți, clinică de chirurgie infantilă, clinică de cardiologie, clinică de prevenție și recuperare cardiovasculară, clinică de îngrijiri paleative cardiovasculare.

Acest holding de spitale și clinici va cuprinde și următoarele investiții: farmacii aferente fiecărei clinici, bibliotecă cu 2-3 săli de studiu, săli de conferințe, laboratoare de analize și alte investigații necesare bolnavilor, policlinică, săli de studiu pentru studenții în practică, hotel pentru bolnavii veniți în tratament din alte zone ale țării sau străinătate, cantină pentru spital/restaurant vizitatori, garaj auto/elicopter, grup administrativ, atelier de dezinfecție, dotare aparatură de ultimă generație/ambulanțe și elicopter, spălătorie.

În ședința de Consiliu Local Miroslava din 24 septembrie 2020 s-a aprobat trecerea unui teren în suprafață de 12 ha din domeniul public al comunei Miroslava, în domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății.

Acesta este ultimul pas pentru ca Ministerul Sănătății să poată demara procedurile în vederea realizării acestui obiectiv.

Valoarea exactă a investiției se va stabili în urma realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Noua construcție va rezolva în primul rând starea de sănătate pentru 5,5 milioane de locuitori din rândul cărora provin pacienții Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași. Noul spital va asigura noi locuri de muncă pentru medici, cadre medii și cele cu înaltă calificare din această zonă a țării.

Costel Alexe, ministrul Mediului și candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Iași

„Institutul Regional de Boli Cardiovasculare de la Miroslava va fi un holding de spitale și clinici unic în România, care vor avea o contribuție semnificativă la tratamentul bolilor cardiovasculare, a recuperării cardiologice, precum și la alte activități medicale.

Este un mare pas înainte pe care îl facem, o necesitate absolută, o prioritate 0.

Moldova este o regiune cu un număr foarte mare de pacienți și cu un singur institut cardio acum, aflat într-o situație dificilă. Proiectul profesorului Tinică a găsit sprijinul nostru, al liberalilor și al Guvernului.

A găsit, de asemenea, la Miroslava, o administrație autentic liberală, care pune în mișcare toate proiectele care generează investiții, creează locuri de muncă, aduce plusvaloare comunității. Acesta va fi ritmul următorilor ani: proiecte, investiții, fonduri guvernamentale și europene consistente, un program istoric de dezvoltare, fără precedent în județul nostru și în regiunea Moldovei” a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași.

_______________

Comandat de PNL, Executat de: News International SA, cod AEP 21200012

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te