Conspiraționiști, anti-vaxeri și opozanți ai măștilor, strecurați de Ciolacu pe listele PSD

DE Mircea Marian | Actualizat: 03.11.2020 - 12:22
Luptătorul Daniel Ghiță va contribui, în Senat, la dezbaterea despre epidemia de coronavirus Foto: Facebook

În timp ce, la televizor, PSD defilează cu medicul Alexandru Rafila, pe listele de candidați pentru Parlament se află conspiraționiști care cred că 5G extrage date din noi sau cunoscuți oponenți ai vaccinării.

SHARE

Cel mai cunoscut oponent al purtării măștii de protecție este Daniel Ghiță, fost luptător K1, acum candidat pe listele din Ilfov, primul pe listele pentru Camera Deputaților. Ghiță a fost susținut de familia Pandele-Firea.

“Suedezii nu au avut carantină, amenzi, nu poartă masca și nu sunt victimele unor găsti DSP și un GuWerner incompetent!
Dacă scade imunitatea, rata mortalitătii este mai mare. Purtând masca asta se intamplă: scade imunitatea!
La alegeri, ieșiți din casă, muriți idioților, că noi și așa fraudăm alegerile!
Acum, restricții și ne este interzis să mergem la Bisericii, că altfel murim!“, a scris Ghiță, pe Facebook.

Deși nu a reluat ideile lui Ghiță, primarul PSD Florentin Pandele este cel care l-a susținut pentru a candida pe o poziție eligibilă. 

Mai puțin cunoscută este deputata Cristina Ileana Dumitrache, cea care a reușit să blocheze legea vaccinării și a încercat să o lipsească de aplicabilitate, prin nenumărate amendamente. Ea este acum pe a doua poziție pe listele PSD din Constanța, la Camera Deputaților.

“Legea aceasta (a vaccinării - N.Red.) este disproporționată în raport cu măsurile pe care le-ar adopta ca și metode de coerciție, iar în țările europene, dacă ne uităm chiar și acolo unde există obligativitate, nu există sancțiuni, încălcarea unor drepturi, ca dreptul la educație“, declara, în această toamnă, deputata PSD. 

Gabriela Crețu, soția liderului PSD din Vaslui, Dumitru Buzatu, este prima pe lista pentru Senat, în județul controlat de soțul ei. Buzatu este cunoscut pentru refuzul de a purta mască, în timp ce soția sa are o complicată teorie conspiraționistă despre 5G. 

“Noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informaţii din noi. Știți că am citit eu odată cifra aia cu multe .. Zeta, nu știu ce. Cu multe multe zerouri, de 10 la 27 de biţi de informaţie pe care unii le utilizează, și le utilizează pentru a ne controla comportamentele. Nu e vorba ... e mult mai mult. De asta măcar dacă suntem resursă, trebuie să plătească dividentul.

Ori acestea sunt nesoluționate. Efectele pe piața muncii sunt nesoluționate, efectele asupra sănătății sunt necalre, petru că nu sunt studii. Iar dacă sunt, atât de nouă este tehnologia, încât tare mă tem că multe studii sunt interesate, plătite de unii sau de alţii. Ce ştim din istorie, din istoria ştiinţei. Eu sunt doctor în epistemologie. Mă pricep la teoria cunoașterii și la istoria științei. Se întâmplă întotdeauna chestiile astea”, a declarat Gabriela Creţu, în Senat, la o dezbatere despre rețelele 5G.

În sfârșit, pe listele PSD au rămas, pe poziții eligibile, cei doi deputați care s-au certat cu angajatul unei șaormerii fiindcă refuzau să poarte mască. Deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativă ocupă locurile 2 și 3 pe lista PSD Vaslui pentru un nou mandat de parlamentar.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te