Comisia de Cultură a PNL: PSD a dus retorica peremistă la extreme

DE Octavia Constantinescu | 19.11.2019 - 17:20
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități Naționale a Partidului Național Liberal, Liviu Brătescu, condamnă valul de postări extremiste la adresa Președintelui Klaus Iohannis.

SHARE

Liviu Brătescu susține că aceste postări distribuite în social media inclusiv de lideri ai PSD au la bază articole de tip fake news publicate de site-uri ai căror proprietari sunt imposibil de identificat și răspândite mai apoi în grupuri de către „gherila digitală“ a social-democraților.

„În 2014, înainte câștigării primului mandat de către Președinte, rețelele pesediste îi speriau pe oameni că va urma «dărâmarea mănăstirilor de către Klaus Iohannis». Astăzi, aceiași pesediști vorbesc despre Iohannis «ofițer german acoperit» și că în România este pe cale să se instaureze o dictatură. Este incredibil că PSD nu a învățat nimic despre ce înseamnă a sădi ură și a profera minciuna la un asemenea nivel, în schimb rezultatul palpabil al acestei agresiuni continue la adresa Președintelui și a votanților forțelor democratice din România este o mobilizare mai mare la vot. 

Constat că mistificarea continuă să fie armă de bază a PSD și că acest partid care ar fi trebuit să reprezinte social-democrația europeană în România a ajuns să se bazeze pe o populație lăsată intenționat în sărăcie tocmai de guvernările sale și care ar putea să creadă, în lipsa unor cunoștințe elementare despre istoria ultimului secol, în tezele mincinoase publicate prin tot felul de site-uri fantomă”, arată Liviu Brătescu.

Citește și Derapaj grav al consilierului personal al lui Ciorbea: l-a comparat pe Iohannis cu Hitler

Președintele Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități Naționale a Partidului Național Liberal a menționat că, dincolo de faptul că social media este în mod legal spațiu public și toți cei care distribuie articole xenofobe pot suporta rigorile legii, există toate motivele „să fim îngrijorați cu privire la escaladarea unor teme sensibile pentru comunități sau popoare care poartă un bagaj al traumei ca urmare a evenimentelor sângeroase din secolul trecut”.

„Faptul că un partid care a condus atât de multă vreme România și care a beneficiat de voturile a milioane de români a ajuns mai jos uneori de retorica peremistă, ba chiar își face port-drapel din lipsa de bun simț și din proferarea discursului urii, ne arată că trebuie să trimitem PSD la coșul de gunoi al istoriei prin mijloace profund democratice: votul liber exprimat duminică și la alegerile locale și parlamentare anticipate sau la termen.

Însănătoșirea discursului public se poate face doar cu foarte multă răbdare și investind masiv în educația viitoarelor generații. România «ca afară» nu se va putea realiza în lipsa unor reforme reale și a cunoașterii în profunzime a adevărului istoric de către fiecare cetățean al său!“, a menționat Liviu Brătescu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te