EXCLUSIV Ce a căutat Rădoi de la Metrorex lângă Simion și Șoșoacă: Sunt patriot

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 31.03.2021 - 10:48
Ion Rădoi, la Piața Victoriei, la protestul anti măsuri de restricție la care au participat George Simion și Diana Șoșoacă. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul sindicatului de la metroul bucureștean, Ion Rădoi, a participat la protestul organizat luni în Capitală, alături de liderul AUR George Simion și de senatoarea Diana Șoșoacă. Sindicalistul susține că nu vrea să revină în politică.

SHARE

Protestele împotriva restricțiilor anti-COVID au continuat luni în toată țara. La București, protestatarilor care vor relaxarea măsurilor de protecție medicală li s-au alăturat și sindicaliștii de la Metrorex, dintre cei care vineri au blocat circulația metroului în Capitală.

Citește și: Revoluționar anti-mască, condamnat împreună cu soția pentru că a forțat minore să se prostitueze

În fruntea lor s-a aflat Ion Rădoi, președintele Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM), care s-a înfășurat în tricolor, cu o mască de culoare galbenă. 

Toți s-au adunat în Piaţa Universităţii și în Piața Victoriei şi au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au reclamat „dictatura medicală” şi au dat foc măştilor de protecţie.

Citește și: Legătura dintre George Simion și membrii galeriilor de fotbal care au protestat în București

Ion Rădoi, de la spații comerciale la coronavirus

Prezența liderului de sindicat de la Metrorex la protestul împotriva măsurilor de restricție vine după ce vineri angajații companiei de transport în comun au blocat circulația metroului, la o zi după ce Ministerul Transporturilor a somat USLM să evazueze spațiile comerciale din subteran.

Citește și: Interlopul Vali Nebunu promovează un canal video pentru copii cu Daiana Marcu, Florin Salam și Biju

„Este o acțiune la intimidare. Noi ne aflăm în proces, iar dosarul este pe rolul Tribunalului București, Secția Comercială. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive nu se poate aplica ceea ce visează administrația. Nu au cum să evacueze. Doar n-o să dea oamenii afară cu buldozerul. În plus, peste 80% din spații sunt construite de Sindomet”, declara Ion Rădoi joi, 25 martie.

Vineri, 26 martie, o parte dintre angajații Metrorex au blocat liniile de metrou și au oprit circulația aproape toată ziua.

Citește și: Ieri, firma sindicatului Metrorex a fost somată. Azi, membri ai USLM au blocat circulația metroului

Ce a căutat Rădoi de la Metrorex lângă Simion și Șoșoacă

Newsweek România l-a întrebat pe liderului Unitatea-Sindicatul Liber Metrou de ce s-a alăturat unui protest la care au participat George Simion, liderul AUR, și senatoarea Diana Șoșoacă.

Citește și: Interlopul Rechinu i-a mulțumit președintelui Mexicului. Nu-i pasă de mandatul de arestare românesc

„Eram la Piața Victoriei cu o parte dintre colegii mei, ca orice român nemulțumit. Am ieșit împotriva mincinilor guvernului, ce au promis și ce nu au făcut. În momentul în care vrei să reduci locurile de muncă, când tu ai dezvoltat rețeaua (de metrou - n.r.), când tu vrei să le reduci salarile cu 25%, ce să facă oamenii aceia”, a declarat Ion Rădoi pentru Newsweek România

Sindicalistul a negat orice legătură cu AUR și susține, acum, că nu vrea să revină în politică.

Citește și: GALERIE FOTO Haos în traficul din București, din cauza protestului sindicaliștilor de la metrou

„Nu am nicio legătură cu AUR. Eu am fost parlamentar pe stânga, la PSD. Dar nu mă interesează nici pe mine, nici ca organizație să revin în politică. Politica pe care o facem noi este aceasta socială”, a afirmat Ion Rădoi. 

Liderul de sindicat se declară împotriva extremismelor de la protestele care au avut loc luni în România. 

„Sunt și unii extremiști, eu nu... Nici oamenii din organizația pe care o reprezintă nu au avut astfel de ieșiri. Și eu sunt patriot, dar în nici un caz nu încurajez extremismele”, a susținut sindicalistul, pentru Newsweek România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te