Averea lui Piedone jr, candidat PSD pentru Camera Deputaților: case, terenuri, mașini, milioane

DE Petru Zoltan | 30.11.2020 - 11:37
Piedone și fiul/FOTO: facebook.com

Vlad Popescu, fiul primarului Cristian Popescu Piedone, lucrează pe funcția de consilier vânzări asigurări la firma de salubritate Urban SA, patronată de controversatul afacerist Teodor Gabriel Florescu, deși are o avere impresionantă.

SHARE

Piedone junior a moștenit o casă, a primit ca donație un teren, are două apartamente (București și Constanța), patru mașini și 920.000 lei la bancă. Dar este și asociat la firma God Trust Enterprises, de unde are de ridicat dividende de aproximativ 388.000 lei.

Aceasta este averea făcută publică de candidatul PSD Vlad Popescu, fiul primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone, subalternul politic al lui Dan Voiculescu. Primarul Cristian Popescu a fost condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

Candidat la PSD, membru PPU-SL

Dan Voiculescu, liderul de facto al PPU-SL, l-a susținut și promovat pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să candideze pentru funcția de primar al Sectorului 5. Și a câștigat în fața pesedistului Daniel Florea.

Fiul actualului primar de la 5, Vlad Popescu, era liderul PPU-SL al filialei Sector 5. În urma negocierilor dintre liderul PSD, Marcel Ciolacu, Dan Voiculescu și Cristian Popescu Piedone, s-a decis ca Vlad Popescu să se înscrie pe listele PSD Suceava pentru a candida la funcția de deputat în Parlamentul României. La schimb, Ciolacu se bucură de o imagine pozitivă la Antene iar Cristian Piedone urmează să facă o alianță locală în Sectorul 5 cu PSD.

Totodată, Piedone va susține și un viceprimar PSD la Primăria Sector 5, dar totul după 11 decembrie, susțin surse din cadrul primăriei. Adică după termenul din dosarul de la Curtea de Apel București, dosar în care Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

Ce avere are Piedone jr.?

Vlad Popescu (30 de ani), actualul candidat PSD Suceava la Camera Deputaților, a fost obligat de lege să depună primele sale declarații de avere și interese, ca orice candidat. Conform acestor documente, împreună cu soția sa Loredana Mihaela Popescu, a primit în baza unui contract de donație un teren de 176 mp în București. În urmă cu doi ani, cei doi soți și-au cumpărat un apartament în Constanța. Anul trecut, Loredana Popescu a primit o parte dintr-un apartament în urma unei succesiuni. În plus, Vlad Popescu și sora sa, Anamaria Popescu, au moștenit o casă de 102 metri pătrați situată în București. Separat de acestea, în octombrie 2020, a semnat o promisiune de vânzare a unui apartament cu Șerban Nicolae Dan pe o sumă de aproximativ 273.000 lei.

Pe numele lui Vlad Popescu figurează patru mașini: un BMW din 1985, un Volkswagen din 2013, un Mercedes Benz din 2016 și un Dodge din 2015. În mai 2020, a făcut un schimb de mașini cu Samuel Alesi Onoriu, o altă mașină a fost vândută cu 15.000 euro lui Bogdan Alexandru Pricope,

Într-un cont deschis în 2016 la Libra „Banck” a strâns peste 920.000 lei. La capitolul venituri, a trecut un salariu de 98.532 lei încasat de la Urban SA pentru „consiliere vânzări asigurări. Soția sa a încasat 15.927 lei de la Kebab Shop pentru poziția de „funcționar” economic. Dar se află în concediu de creștere al copiilor și a primit 5.200 lei.

Vlad Popescu este asociat cu sora sa în firma God Trust Enterprises, care are ca obiect principal de activitate restaurantele. Cârciumar a fost și tatăl lor, actualul primar al Sectorului 5. În ultimul an fiscal, firma fraților Popescu, cu un singur angajat, a avut o cifră de afaceri netă de aproximativ 360.000 lei, însă are active imobilizate de aproximativ două milioane lei.

Patronul de la URBAN, prejudiciu de 23 milioane euro

Patronul firmei de salubritate URBAN SA, Teodor Gabriel Florescu, a fost arestat preventiv în iulie 2015 pentru o evaziune de 23 milioane euro. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru a se sustrage de la plata TVA și a impozitului pe profit, Teodor Gabriel Florescu a organizat, împreună cu Eleonor Marica, un circuit fictiv de documente, în care au fost interpuse mai multe firme (în cadrul cărora aveau calitate de asociați și/ sau administratori ceilalți inculpați), înregistrând astfel achiziții de servicii fictive de servicii de sortare a deșeurilor și servicii de închiriere a unor utilaje.

O altă modalitate utilizată de Teodor Gabriel Florescu pentru a se sustrage de la plata de TVA a fost aceea de a înregistra în contabilitatea societății comerciale al cărei asociat și administrator este mai multe achiziții fictive de terenuri la un preț supraevaluat, de aproximativ 180 de ori mai mare decât prețul pieței. Prejudiciul total adus bugetului de stat este compus din sumele de 52.624.478,44 lei reprezentând TVA de plată și impozit pe profit aferente achizițiilor fictive de servicii și respectiv de 23.866.320 lei reprezentând TVA de plată aferentă tranzacțiilor imobiliare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te