Who the fu*k is Nicolae Giugea? Cu „Regina Magiei Albe – Mama Elena” la TVR

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 11.05.2021 - 08:00

Am aflat de existența lui Nicolae Giugea, parlamentar român, fost prefect, fost sinecurist de partid, profesor universitar la Craiova, inginer horticol și, mai nou, inteligența din spatele numirii liberale la șefia TVR.

SHARE

Giugea, zice presa zilei de 10 mai 2021, a fost cel care i-a propus liderului PNL, Ludovic Orban, ca partidul să nominalizeze pentru șefia TVR o doamnă de la TVR Craiova, Ramona Săseanu. 

Doamna Săseanu ar lucra de vreo 20 de ani (!) la TVR Craiova, unde realizează o emisiune despre sănătate. Un concept mai holist de sănătate, aș zice, câtă vreme aici se încadrează și "vrăjitoare" penale precum "Regina Magiei Albe – Mama Elena", intervievată de Săseanu la TVR Craiova. 

Un interviu în tradiția hidos-lemnoasă a casei, cu întrebări despre "consumul fantastic de energie" din timpul descântecelor, despre "harul" deținut, despre mulțumirile primite de ghicitoare de la clienți și chiar despre "noutățile" aduse de "Regina Magiei Albe – Mama Elena" în "meșteșugul" ei.

Iar tovarășul inginer horticol Giugea de la Craiova a găsit cu cale să o aducă taman pe doamna Săseanu la șefia televiziunii publice.

Din foarte subțirelul ei CV (în ciuda a aproape un sfert de secol de experiență...) nu e foarte clar că înțelege nici ce e jurnalismul, darmite cu ce s-ar mânca administrarea unui mamut precum TVR. 

Nici deputatul PNL Giugea, inginerul horticol cu facultate de Drept făcută la bătrânețe, nu pricepe mai mult din rolul televiziunii publice, dar e clar că are o relație strânsă cu Ramona Săseanu. Un atu suficient pentru ca brava angajată a TVR Craiova să primească o dregătorie de partid de calibrul televiziunii naționale.

Dar cum se poate ca acest cuplu tragicomic, Giugea - Săseanu, să poată impune unui partid care părea că nu și-a pierdut chiar toate mințile o asemenea catastrofă de nominalizare? O avea vreun rol "Regina Magiei Albe – Mama Elena", le-o fi legat cununiile neuronale liderilor PNL, le-a făcut un descântec de cretinism (și nu din cel tămăduitor, evident), s-a folosit argint viu în procedură?

Sau, pur și simplu, fascinația iluzorie a controlului TVR rade orice urmă de rațiune în politicianul român? 

Oricare ar fi explicația, asistăm la încă un dezastru în derulare în Pangratti, acest Cernobîl al presei publice calamitate și de partid, și de stat.

În final, nu pot să nu observ că la Craiova este o competiție dură între PSD și PNL pentru trofeul de cel mai abject politician. Într-o vreme, credeam că a câștigat PSD, cu achiziția peremistă Lia Olguța. Dar, deși cu marketing mult mai slăbuț, PNL vine tare din urmă.

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.