Cât de vinovați suntem că votăm PSD

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.04.2019 - 23:04

Intrat în campania electorală, PSD vrea să ne convingă că nu mai e nimic de făcut. Că țara e „la cheie“ și e obligatoriu să îi votăm cu ochii închiși.

SHARE

Într-un baner electoral, sponsorizat și trimis pe Facebook, PSD ne spune că tocmai a reînființat școlile profesionale. Pe care le-a desfiiințat exact ministrul de atunci (2009), dar și de azi al Educației, Ecaterina Andronescu.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care în primul său mandat (2017) a finalizat zero kilometri de autostradă, bifează noi licitații pentru proiecte de infrastructură cu un viitor incert. Ce ziceți de Sibiu – Brașov, care va lega două autostrăzi inexistente, promise de pe vremea lui Adrian Năstase?

În bula noastră, râdem de aceste încercări ridicole ale PSD de a prosti oamenii. Dar sondajele arată, necruțător, că PSD este, în cel mai bun caz, egal cu liberalii. Asta, deși nu și-a îndeplinit nici 1% din "Programul de Guvernare". În ciuda faptului că încercările de a da amnistia și grațierea au scos sute de mii de oameni în stradă. Chiar dacă PSD guvernează pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie și după ce a propulsat, în poziția de premier, o analfabetă.

Cum e posibil? Răspunsul e cinic și poate ofensa firile mai sensibile. O parte importantă a populației confundă „suta de lei în plus la salariu“ cu bunăstarea. Sunt două lucruri complet diferite și care nu trebuie să se excludă. Nu ar trebui ca pentru o indexare de câteva sute de lei la salariu sau la pensie să închizi ochii la faptul că PSD a promis opt spitale regionale și nu a construit niciunul.

Nici la gropile din drumurile naționale sau la lipsa de autostrăzi, ori la faptul că propriul tău copil merge la o școală cu toaletă în curte. Am apărat, în discuții și în articole de ziar, alegerile, considerate greșite, ale poporului meu. Spre exemplu, celor care au vorbit de lașitate în comunism, le-am reamintit de țăranii, preoții. muncitorii, studenții, elitele interbelice care au luat drumul pușcăriilor, în anii ’50.

În timp ce unii, acum jumătate de secol, și-au sacrificat viața, alții, astăzi, nu mai au nici măcar minima disponibilitate de a schimba canalul de pe Antena 3 sau România TV, pe știrile Pro TV. Ori să vadă serialul „Las Fierbinți“, care, de o bună bucată de vreme, bagă „șopârle“ împotriva regimului PSD – Dragnea. Părem un popor care, în momente ca acestea, în care manipularea și intoxicarea mediatică e maximă, nu reușește să își revendice întrebările esențiale.

E o realitate: mulți dintre votanții PSD, „ies“ doar la supermarketul de la oraș, iar pentru asta nu au nevoie de autostrăzi. La spitale, ajung doar când doctorii nu mai au ce le face. Iar la școală își trimit copiii până aceștia deprind literele și cifrele.

Alegerile ce vin ar trebui să fie despre ceea ce își amintește poporul român despre sine, nu despre ceea ce vede la televizor. Altfel, vom fi pierduți și, în continuare, intoxicați de Dragnea și PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te