Tudorel Urian: Nebunia PSD-ALDE

DE Newsweek România | 23.02.2019 - 16:50

Nu mai este un secret pentru nimeni că, din perspectiva PSD-ALDE, cel mai mare pericol pentru România nu sunt nici rușii, care tocmai ne anunță prin imunda oficină Sputnik că sunt gata să distrugă baza de la Deveselu în două minute prin noile lor avioane de luptă.

SHARE

Nici nord-coreenii, nici iranienii, nici rescrierea sferelor de influență la scară globală, ci posibilitatea ca Laura Codruța Kövesi să ajungă șefă a procurorilor europeni.

Pentru nimic nu s-a mobilizat conducerea României mai mult în perioada post comunistă ca pentru blocarea acestei candidaturi pe care comisia de experți independenți o consideră cea mai potrivită să ocupe poziția cheie în arhitectura juridică europeană.

Calomnii, șicane, dezinformări, aluzii veninoase, e-mail-uri ticăloase, trimise în cascadă către europarlamentarii de toate orientările politice, niciun mijloc nu a fost ocolit în tentativa disperată de a se opune acestei numiri, devenite din ce în ce mai previzibile.

Totul a culminat cu punerea sub acuzare penală a Laurei Codruța Koveși de către Adina Florea, șefa unei Secții de anchetare a magistraților, înființate de Tudorel Toader împotriva recomandărilor Comisiei Europene care o percepeau ca pe un instrument de intimidare și presiune asupra procurorilor.

Abia înființată, secția a devenit prin OUG , un fel de inchiziție atotputernică, scoasă de sub controlul ierarhic al procurorului general.

Fostei șefe a DNA i s-a deschis dosar penal, la plângerea unui inculpat refugiat la Belgrad (Serbia fiind o țară cu trainice legături cu Rusia) a cărui extrădare a fost refuzată, care o acuză că l-ar fi pus să plătească transportul din Indonezia pentru extrădarea unui condamnat capturat de autoritățile locale.

Că nu era treaba șefei DNA să-l aducă în țară, că MAI a demonstrat cu acte că a plătit din fonduri proprii transportul respectiv, că refugiatul la Belgrad putea îndruga orice fel de aberații fără a putea fi tras la răspundere, nu a contat, iar Laurei Codruța Kövesi i s-a deschis instantaneu dosar penal, fără prea multe cercetări preliminare și a fost pusă să se prezinte la audieri, exact în ziua în care era așteptată la Bruxelles pentru a-și susține proiectul în cadrul Comisiei LIBE.

Citește comentariul integral al lui Tudorel Urian pe platforma de dezbatere Marginala

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -