Tudorel Urian: Ieșirea din minciună

DE Newsweek România | Actualizat: 27.01.2019 - 13:58

Primele zile ale noului an au adus, odată cu preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și la o clarificare a situației din politica românească.

SHARE

De voie, de nevoie măștile au căzut și în numai câteva zile tot continentul a aflat cine sunt cei care guvernează astăzi România și care sunt idealurile lor politice. Fără a intra în multe detalii se poate spune că sunt o bandă de ticăloși îmbrăcați în haine de clovni.

În țară, rețelele de socializare dau să crape sub povara glumelor și hohotelor de râs la adresa discursurilor rostite cu severă incompetență la Bruxelles de Vasilica Dăncilă, Petre Daea, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici. În spatele bunei dispoziții, aparent inofensive, se ascunde însă rânjetul cinic al păpușarului tuturor acestor saltimbanci decerebrați, ucigașul de facto al statului de drept, Liviu Dragnea.

Discursurile de la Bruxelles ale vremelnicilor lideri ai Uniunii Europene au demonstrat fără putință de tăgadă incompetența abisală a acestora, lipsa oricărei idei concrete pentru coeziunea internă și consolidarea rolului Uniunii în marile provocări ale politicii mondiale, dar și decizia de a impune în România o realitate politică ostilă tuturor principiilor și valorilor care au stat la baza fondării UE, în virtutea cărora țara noastră a devenit membră cu drepturi depline și se bucură de avantajele tuturor statelor membre.

Dincolo de declarația halucinantă a premierului Dăncilă, făcută în compania secretarului general al NATO Jens Stoltenberg, potrivit căreia „consolidarea posturii de descurajare a Alianței rămâne o prioritate…”, care poate fi trecută în contul stupidității, deja de notorietate, a demnitarului român, din toate declarațiile făcute în forurile europene a reieșit clar intenția PSD de a ignora toate sfaturile și ultimaturile primite la Bruxelles și de a merge pe același drum care a pus deja România într-o situație de coliziune cu tot ce reprezintă sistemul de valori al Uniunii Europene.

Citește comentariul integral al lui Tudorel Urian pe platforma de dezbateri Marginalia

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.