C. Pătrășconiu. Viitorul premier al României: șoferul doamnei Dăncilă sau secretara acesteia?

DE Newsweek România | Actualizat: 22.08.2018 - 16:19

Tema unei debarcări probabile din fruntea Executivului a dnei Viorica Vasilica Dăncilă capătă amploare, în ultimele zile.

SHARE

Acesteia – temei – i se inventase un anume credit pentru piața de știri prin faptul că, nu o numai o singură dată, Bogdan Chireac, un lucrător în presa care are tot felul de plasamente lucrative de mai bine de două decenii, a sugerat că a cam venit vremea ca dna Dăncilă să nu mai „închidă țară” și, prin urmare, să plece din fruntea guvernului.

Nu știm (pînă la această oră) ce părere are dna Alina Mungiu – o admiratoare înfocată, chiar dacă de dată recentă, a dnei Dăncilă -, dar știm, pentru că există precedente în sensul că, acum parcat foarte aproape de Liviu Dragnea, Bogdan Chireac „dă semnale” uneori.

Și că nu o face doar după cum gândește domnia sa, ci, cum se spune, „în coordonare”. Despre cum avansează pe agenda mediatică această temă, detalii, spre exemplu, aici!Sigur că prudența, cînd vine vorba despre „informații” pe surse care vin dinspre PSD, este un medicament natural și sănătos – nu are sens să credităm mai mult decât este cazul o posibilitate (debarcarea dnei Dăncilă din fruntea guvernului), mai ales că sursele prime ale acestui scenariu știu foarte bine să aplice „tehnici ale petardelor”, sunt buni cunoscători și utilizatori ai fake news.

În fond, e foarte ușor de priceput cu, aruncând pe piață această temă, poți încerca să muți, măcar puțin, atenția de la violențele teribile ale actualei puteri de acum câteva zile, la mitingul Diasporei.

Dar, dacă ar fi ceva adevăr la mijloc și dacă lucrurile ar curge în această direcție – una care merită o analiză separata, poate în zilele următoare, pentru că sunt mai multe elemente importante în acest scenariu care au, începând cu această toamnă, alte condiții de existență și de posibilitate -, deci, dacă ar fi să fie ceva de acest gen, atunci se ridică o întrebare foarte importantă.

Și anume: Cine are șanse mai mari să fie propus ca viitor premier de dl Dragnea – secretara dnei Dăncilă sau șoferul dnei Dăncilă?

Sigur, sigur: ar fi de dorit să fie din Teleorman. Nu?

Citește toate comentariile lui Cristian Pătrășconiu pe platforma de dezbateri Marginalia

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.