Kovesi, la ieşirea de la Parchet: Nu e o coincidenţă. Sunt hărţuită, am 18 dosare penale

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.02.2019 - 21:18
Kovesi a fost asaltată de jurnaliști. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat la ieșirea de la audierile din cadrul Secției pentru Investigarea Magistraților, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și a făcut două cereri de recuzare.

SHARE

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (...) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Citește și Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pentru a fi audiată

Aceasta a mai spus că nu a comis niciodată fapte penale şi că nu a avut nicio atribuţie legată de extrădarea lui Nicolae Popa, respingând acuzaţiile care i se aduc. Kovesi a declarat că este hărţuită de doi ani şi jumătate şi are 18 dosare penale, susţinând că la fel sunt urmăriţi şi alţii din sistem care au comentat legile justiţiei.

Citește și: Adina Florea: Kovesi, anchetată la plângerea lui Sebastian Ghiță

„Nu este nicio coincidenţă. De doi ani şi jumătate sunt hărţuită. Am patru acţiuni disciplinare, am 18 dosare penale", a declarat fosta șefă DNA la ieşirea de la audieri.

Fostul procuror şef spune că măsuri sancţionatorii sau acţiuni de cercetare disciplinară au fost iniţiate împotriva celor care au vorbit despre legile justiţiei.

„Toţi care şi-au făcut treaba au probleme şi au acţiuni disciplinare. Preşedinta Înaltei Curţi are acţiune disciplinară, membrii din CSM care au fost vocali sunt cercetaţi disciplinar, procurori şi judecători care au comentat de legile justiţiei sunt cercetaţi disciplinar", a mai spus Kovesi.

Citește și: AUDIO Kovesi, citată ca suspect cu câteva zile înainte de interviul pentru procuror șef european

Kovesi, a anunțat, miercuri că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea a relatat că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu și luare de mită. Kovesi susține că nu știe care sunt faptele pentru care este audiată, dar a sugerat că ar putea fi vorba de o plângere făcută de Sebastian Ghiță, în legătură cu extrădarea, din Indonezia, a fugarului Nicolae Popa.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată ca orice altă speţă, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta şefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea şi aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018.

Secția pentru anchetarea magistraților a extins cercetările în dosarul Laurei Codruța Kovesi și face cercetări in rem în privința unui comunicat de presă transmis de Parchetul General în ianuarie 2017 privind aducerea în țară a lui Nicolae Popa, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului și fals în declarații.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te