VIDEO Putin, surprins șchiopătând într-o vizită în Crimeea. A fost însoțit de șase gărzi de corp

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.03.2023 - 11:03
Putin într-o vizită de lucru - Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a călătorit în Crimeea pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de la Marea Neagră la Ucraina. Domnul Putin a mers șchiopătat pentru a vizita o școală de artă și un centru pentru copii.

SHARE

Domnul Putin a mers șchiopătat pentru a vizita o școală de artă și un centru pentru copii sâmbătă, la o zi după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele liderului rus, acuzându-l de crime de război.

Curtea l-a acuzat în mod specific vineri că poartă responsabilitatea personală pentru răpirea copiilor din Ucraina în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în această țară, care a început în urmă cu aproape 13 luni.

Putin surprins șchiopătând într-o vizită în Crimeea

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, o mișcare pe care majoritatea lumii a considerat-o ilegală.

Citește și: Papa Francisc le urează "bun venit" refugiaţilor ajunşi în Europa

Putin a fost însoțit în vizita sa în peninsulă de Mihail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului ocupat, împreună cu șase gărzi de corp care, evident, purtau veste antiglonț.

De asemenea, a fost prezent și episcopul ortodox Tikhon Shevkunov, confesorul personal al lui Putin, care l-a comparat cu țarul Petru cel Mare.

Putin a fost văzut aproape de alte persoane în Sevastopol, spre deosebire de alte apariții - în special vineri - când s-a adresat oligarhilor și liderilor de afaceri de la distanță.

Călătoria a avut loc în contextul în care unele voci susțin că Putin are probleme de sănătate și că folosește dubluri pentru unele apariții publice în timpul războiului pe care l-a declanșat în urmă cu un an în Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a cerut ca Rusia să se retragă din peninsulă, precum și din zonele pe care le ocupă de anul trecut.

Citește și: La ce valori vrea ASF să plafoneze prețurile RCA. Valentin Ionescu: Nu vrem să mai crească tarifele

Dar Putin nu a arătat nicio intenție de a renunța la câștigurile Kremlinului. În schimb, el a subliniat vineri importanța de a păstra Crimeea.

Vom face tot ce este necesar pentru a respinge orice amenințare”.

Mandatul de arestare al CPI a fost primul emis împotriva unui lider al unuia dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU.

Curtea, care are sediul la Haga, în Olanda, a emis, de asemenea, un mandat de arestare pe numele Mariei Lvova-Belova, comisar pentru drepturile copilului în cadrul biroului președintelui Federației Ruse.

Măsura a fost imediat respinsă de Moscova și salutată de Ucraina ca un progres major.

Cu toate acestea, implicațiile sale practice ar putea fi limitate, deoarece șansele ca dl Putin să fie judecat la CPI sunt foarte puțin probabile, deoarece Moscova nu recunoaște jurisdicția curții și nici nu își extrădează cetățenii, arată metro.co.uk

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te