VIDEO Putin, gesturi disperate: Trimite rachete hipersonice Zircon în Atlantic și Mediterana

DE Elena Andrei | Actualizat: 04.01.2023 - 19:45
Putin trimite rachete hipersonice Zircon în Atlantic/Foto: naval news

Președintele rus Vladimir Putin a trimis miercuri o fregată în Oceanul Atlantic înarmată cu rachete de croazieră hipersonice Zircon, pentru a menține o amenințare privindu-i pe cei ce ar atenta la interesele naționale ale Rusiei.

SHARE

Într-o videoconferință cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și Igor Krokhmal, comandantul fregatei Amiral Gorșkov, Putin a declarat că nava a fost înarmată cu rachete hipersonice Zircon.

„De data aceasta, nava este echipată cu cel mai recent sistem de rachete hipersonice - Zircon - care nu are egal", a declarat Putin. „Acesta este un sistem hipersonic naval".

Potrivit Kremlinului, cea mai mare autonomie posibilă este de 1.000 km și în acest scop a fost creat un nou combustibil.

Rachetele ar putea penetra sistemele de apărare navală existente deoarece zboară la viteze hipersonice, iar presiunea aerului din față formează un nor de plasmă pe măsură ce se deplasează, absorbind undele radio și făcându-l practic invizibil pentru sistemele radar active (plasma stealth).

Șoigu a declarat că nava Gorșkov va naviga în Oceanul Atlantic și Indian și în Marea Mediterană. 

Această mișcare vine pe fondul tot mai multor critici că Vladimir Putin conduce Rusia spre revoluție, făcând aceleași greșeli militare catastrofale pe care le-a făcut Rusia în 1917.

Igor Strelkov, fost colonel FSB și fost ministru al Apărării din autointitulata Republică Populară Donețk din Ucraina, avertizează că armata Rusiei se află la punctul de neîntoarcere, unde pierde și dacă atacă și dacă se retrage.

„Oamenii inteligenți au ajuns la concluzia că, în situația actuală, Rusia se află într-un Zugzwang complet”, a spus el, făcând referire la o situație de șah în care un jucător este dezavantajat din cauza obligației sale de a se mișca.

Citește și

Serviciile secrete daneze: Putin suferă de dureri cronice și are cancer, dar nu în fază terminală

Putin, tot mai izolat, nu are niciun plan pentru 2023. Să fie acesta sfârșitul mandatului său?

Cuvântul înseamnă în germană "constrângere la mișcare".

„Este imposibil să continuăm să ne apărăm pentru că acest lucru înrăutățește rapid poziția noastră strategică', a declarat Strelkov. „Și este imposibil să atacăm, deoarece acest lucru este însoțit de o catastrofă militară rapidă.”

Strelkov a avertizat că eficacitatea de luptă și moralul armatei amintesc foarte mult de cele de dinaintea ofensivei din iulie 1917 a lui Alexandr Kerenski.

Pe numele real Igor Girkin , Strelkov a fost unul dintre actorii cheie în preluarea controlului asupra Crimeei de către Putin în 2014 și în controlul regiunii ucrainene Donețk în același an. 

El a criticat de mult timp actuala strategie de război a liderului rus și a cerut mobilizarea urgentă a încă unui milion de soldați pentru a învinge Ucraina, precum și o eliminare clară a comandanților de top și a miniștrilor Apărării ai lui Putin.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te