VIDEO Seagal, în brațele lui Putin, după o țeapă de 11.000.000$. Kadîrov îl socotește aproape cecen

DE Elena Andrei | Actualizat: 13.08.2022 - 17:56
Vladimir Putin dă mâna cu Steven Seagal la Kremlin, cu ocazia înmânării pașaportului rusesc/foto: Profimedia Images

Relațiile actorului american cu Moscova au debutat în urmă cu 20 de ani, în timp, acesta devenind un admirator acerb al președintelui Vladimir Putin și al aliaților săi, dictatori care se cred „dincolo de lege”.

SHARE

ePotrivit Jewish Telegraphic Agency, bunicii lui Seagal ar fi fost evrei ruși care au emigrat în SUA, scrie Newsweek precizând că nu a putut verifica acest lucru în mod independent.

Seagal nu a dat explicații în legătură cu modul în care a început relația sa cu oficialii ruși, inclusiv cu președintele Vladimir Putin, declarând, pentru Kirsty Wark de la BBC, în 2018, că își amintește un eveniment în Moscova, în timpul căruia a fost invitat în casa lui Putin.

Potrivit mai multor surse media, relațiile ar fi debutat în 2003, când l-a întâlnit pe președinte la Festivalul Internațional de Film de la Moscova. Apoi au urmat mai multe călătorii în care a fost invitat și de prietenii lui Putin, cum ar fi coruptul lider Ramzam Kadîrov, care l-a numit cu emfază pe Seagal „aproape cecen”.

În 2014, după anexarea Crimeii de către Rusia, Seagal a acuzat SUA de o politică „idioată" față de Ucraina și l-a salutat pe Putin drept „unul dintre cei mai mari lideri mondiali în viață".

Seagal este un susținător al războiului Rusiei în Ucraina, propagând toate minciunile Moscovei despre regimul de la Kiev, după cum arată și într-un discurs în care s-a alăturat propagandiștilor Kremlinului cei mai acerbi, Tigran Keisaian și Vladimir Soloviev.

Dar poate cea mai bizară acțiune a lui Seagal privind relația sa cu Putin a fost o scrisoare pe care i-a scris-o președintelui rus în 2011 în care îi cerea sprijin pentru mișcarea „Rusia 2045", o organizație rusă care crede că nemurirea umană poate fi obținută cu ajutorul tehnologiilor informatice!

Seagal este cetățean rus și cetățean sârb din 2016 și cam tot de atunci a început să aibă probleme cu legea în SUA. Pe lângă multiple acuzații de comportament sexual inadecvat și viol, a ajuns și „starul” unei înșelătorii cu criptomonede condusă de un grup din Serbia. Reprezentantul din SUA l-a angajat pe Seagal pentru a promova „moneda magică” - o nouă criptomonedă cunoscută sub numele de Bitcoiin2Gen (sau B2G).

Procurorii spun că în urma fraudei, 500 de investitori au rămas fără peste 11 milioane de dolari în numerar.

„Maestrul Zen Steven Seagal a devenit ambasadorul mărcii Bitcoiin2Gen", se arăta într-un comunicat al escrocilor. Pe rețelele de socializare, Seagal și-a îndemnat cei aproape 7 milioane de urmăritori de atunci pe Facebook și 100.000 pe Twitter să nu rateze „oportunitatea B2G”.

Citește și

VIDEO Seagal, propagandistul lui Putin: Ucrainenii s-au masacrat între ei la închisoarea din Donețk

VIDEO Familiile militarilor ruși, evacuate din Herson. Partizanii ucraineni îi termină pe ocupanți

Ceea ce nu s-a spus a fost că Seagal a fost plătit pentru a fi purtător de cuvânt, cu promisiunea de a primi 250.000 de dolari plus 750.000 de dolari în monede B2G, au spus procurori federali, potrivit marketwatch.

Ulterior, Seagal a fost de acord să plătească amenzi în valoare de peste 300.000 de dolari pentru promovarea ilegală a unui titlu de valoare prin faptul că nu a dezvăluit că a fost plătit pentru sprijinul său.

În prezent, Seagal se plânge că este persecutat și victimă a „rusofobilor” pentru că îl sprijină pe Putin în războiul său împotriva naziștilor.

Propagandistul lui Putin

Steven Seagal, care de mulți ani este propagandistul lui Putin, a vizitat închisoarea Olenivka din Donețk, unde au fost masacrați 54 de prizonieri de război ucraineni, majoritatea de la uzina Aovstal, ca să susțină „teoria” Moscovei, ca a fost un atac cu rachetă a ucrainenilor.

Citeștește: VIDEO Seagal, propagandistul lui Putin: Ucrainenii s-au masacrat între ei la închisoarea din Donețk

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te