Semn de capitulare? Patrușev, succesorul lui Putin, ofertă de pace pentru „stabilitate economică”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 18.05.2022 - 21:12
Semn de capitulare? Patrușev (stânga), succesorul lui Putin ()dreapta, ofertă de pace pentru „stabilitate economică” / Profimedia

În timp ce președintele rus e ocupat să pregătească răspunsuri pentru „Linie directă cu Vladimir Putin”, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrushev, considerat de analiști succesorul lui Putin, vine cu o „ofertă” de pace.

SHARE

Acesta le-a ținut un discurs ambasadorilor străini cu care s-a întâlnit miercuri în care a acuzat Occidentul pentru diverse, dar a și dat un prim semnal că Rusia ar vrea pace.

„Țările occidentale au subminat stabilitatea strategică în Europa și Orientul Mijlociu și au pus în pericol arhitectura securității în Regiunea Asia-Pacific, precum și situația mondială în general, a declarat Patrușev în deschidere.

Acesta a reiterat dreptul Rusiei de a cere garanții de securitate, subliniind că, „pe fondul apariției de noi centre de putere, lumea devine din ce în ce mai instabilă din cauza reticenței anumitor țări de a-și pierde dominația geopolitică”.

„Aceste țări, sfidând interesele celorlalți, au ruinat în mod intenționat sistemul de stabilitate internațională și au ignorat propunerile de garantare a securității Rusiei”, a spus Patrușev.

„Ca urmare, stabilitatea strategică a fost perturbată în Europa și Orientul Mijlociu și arhitectura securității din Regiunea Asia-Pacific pusă în pericol. Războiul de sancțiuni împotriva Rusiei a destabilizat brusc situația economică din întreaga lume. Multe țări se confruntă cu foametea”, a spus Patrușev.

Citește și

Kadîrov, mesaj paranoic: „Operațiunea merge 100% conform planului. Vom elibera Ucraina de „diavoli”

UE vrea să reconstruiască Ucraina cu averile confiscate de la oligarhii ruși

El a amintit că țările occidentale au rupt unilateral o serie de tratate internaționale majore și au selectat câteva pentru a crea noi blocuri militare-politice în diferite regiuni ale lumii.

„În aceste condiții, țările care se străduiesc cu adevărat să asigure stabilitatea în interesul întregii lumi, inclusiv Rusia, sugerează dezvoltarea unei agende unificatoare pașnice, sigure, deschise și bazate pe cooperare, care să vizeze în cele din urmă dezvoltarea socio-economică a statelor", a declarat Patrușev.

Citește și: VIDEO Rocadă: Putin va fi operat de cancer curând. Îi va ține locul un dur al KGB, Nicolai Patrușev

Discursul lui Patrușev în fața ambasadorilor este considerat de unii analiști ca un prim pas de „capitulare” a Rusiei în fața sancțiunilor și o ofertă de a relua cooperarea, cu anumite garanții.

Demn de remarcat, Patrușev este recunoscut pentru acuzațiile agresive la adresa Occidentului. Ar fi prima oară când, chiar dacă acuză Occidentul, pune accentul pe „o cooperare care să vizeze în cele din urmă dezvoltarea socio-economică a statelor”, adăugând că este nevoie de „o acțiune coordonată și concertată a întregii comunități mondiale”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te