„Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru”, mesajul Ambasadei Turciei la București

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.02.2023 - 12:41
„Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru”, mesajul Ambasadei Turciei la București - FOTO: Facebook/Ambasada Turciei în România

Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis, luni, un mesaj emoționant de mulțumire României pentru ajutorul acordat în urma cutremurului devastator care a ucis peste 5.000 de oameni și a rănit peste 25.000 de mii.

SHARE

Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis mulţumiri României pentru echipa de intervenţie, formată din aproape 60 de persoane, care a fost trimisă să ajute la căutarea victimelor.

„Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios. Apreciem eforturile lor şi le dorim mult succes”, a transmis Ambasada Turciei.

Ambasada României în Turcia, face apel pentru strângerea de donaţii: „Persoanele care doresc să vină în sprijinul Autorităţii pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia, în intervenţia de căutare şi recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donaţie direct pe site-ul AFAD, accesând pagina”.

https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia, a informat marţi IGSU.

Aceasta este prima zonă pe care autorităţile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă - AFAD, cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Raed Arafat: „Am fost printre primele echipe europene ajunse”

Șeful DSU, Raed Arafat a explicat cum acționează cei 60 de salvatori români.

„În momentul în care au ajuns în Turcia, ei sunt sub coordonarea colegilor de la AFAD, instituția egală cu DSU și care vor stabili zonele care le dau la fiecare echipă internațională care vine pentru intervenție, iar la nivelul Comisiei Europene sunt mai multe echipe stabilite și aprobate deja pentru deplasare, însă România este deja printre primele echipe europene care a ajuns acolo și viteza în această situație este foarte importantă, pentru că fiecare minut contează în astfel de intervenții.

Este exact ca orice intervenție pentru cutremur, în orice țară, care poate să aibă astfel de situații.

Dacă așa ceva ar fi în România, ăsta ar fi modul de intervenție. Echipele noastre sunt pregătite în acest sens și sunt antrenate. Ei vor face față, sper, provocărilor care sunt la fața locului.”, a declarat Raed Arafat, la Euronews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te