"Monstrul din Florența". Ucigașul în serie care-i vâna pe tinerii îndrăgostiți. Secretul întunecat

DE Daniel Toșa | 08.12.2022 - 13:46

Pietro Pacciani, cunoscut și ca "Monstrul din Florența" pentru faptul că a ucis cu bestialitate 8 cupluri, ținta lui fiind ținerii îndrăgostiți. Dar de unde a pornit această ură imensă față de iubirea și afecțiunea arătată dintre două persoane?

SHARE

Povestea se petrece între 1968 și 1985, când în zona rurală a Florenței au fost găsite în diferite momente 16 cadavre. Mai exact, 8 cupluri care își căutau intimitatea în locuri puțin frecventate și adesea întunecate. 

Crimele au fost puse în legătură abia după ce s-a găsit un "modus operandi" (mod de operare n.red) comun și arma crimei. Mai exact, un pistol de calibrul 22, cu un "H" marcat pe el, conform investigațiilor FBI. Apoi, a mai fost și faptul că, începând cu a treia crimă, victimele de sex feminin ale Monstrului din Florența au fost găsite întotdeauna cu unele mutilări, de multe ori la nivelul sânului stâng - ca un semn marcant al criminalului.

Investigațiile au fost lungi și complexe și au condus la o singură persoană: Pietro Pacciani. Alături de el, au mai fost găsiți vinovați prietenii acestuia, Mario Vanni și Giancarlo Lotti (cel din urmă fiind singurul care a mărturisit unele crime).

Citește și: LIVE Ziua decisivă pentru aderarea la Schengen. Gerhard Karner: "Austria va vota împotriva României"

Numele lui Pietro Pacciani ca posibil Monstru din Florența începe să se facă loc destul de devreme în rândul localnicilor, chiar și cele puternice dovezi adunate de-a lungul anilor îl indicau pe Pacciani printre persoanele care aveau caracteristicile pentru a fi criminalul. În 1991 toate reflectoarele erau îndreptate asupra lui, care la acea vreme era deja în închisoare din cauza unor violențe asupra fiicelor. Fiu de țărani, fost partizan și fachir pe la târguri târguri, Pacciani a fost întotdeauna descris ca un om coleric, rău și depravat.

De unde a pornit ura criminalului pe tinerii îndrăgostiți?

Pacciani și-a surprins iubita de cincisprezece ani în intimitate cu un bărbat de 41 de ani, care avea să fie în curând înjunghiat de însuși Pietro Pacciani, care este apoi obligat de iubita sa să întrețină un raport sexual lângă cadavru.

Dar un detaliu a fost mai important decât celelalte, în timpul procesului, el a declarat că și-a pierdut furia când și-a văzut iubita dezgolindu-și sânul stâng pentru bărbat, același pe care Monstrul îl scosese în unele situații de la victime.

Citește și: Presa din Austria acuză Guvernul că vrea să găsească un țap ispășitor pentru migrație

Dar asta nu a fost tot, împotriva lui Pietro Pacciani s-a îndreptat și reputația pe care o dobândise în oraș de om violent, certăreț și arogant, o persoană cu care multora le era teamă chiar și numai să se intersecteze pe stradă. Aceeași persoană care, potrivit unui articol din Republica, a bătut un paznic de vânătoare lovindu-l pumnii și picioarele până când l-a băgat în comă. La toate acestea se adăugau mărturiile și plângerile soției și fiicelor sale, bătute, violate și ținute segregate în casă, precum și tratate de animale.

Anchetatorii, convinși de identitatea "Monstrului din Florența"

Pentru anchetatori nu mai exista aproape nicio îndoială că Pietro Pacciani ar putea fi Monstrul din Florența, vinovat de cele 8 duble crime care l-au adus în fața instanței. Alte mici detalii i-au convins pe anchetatori de vinovăția sa, în primul rând faptul că a scris "Republica" cu un singur "b", exact ca în scrisoarea trimisă în 1985 de Monstru.

În casa lui au fost găsite câteva bucăți de ziare care vorbeau despre crime, legături cu locurile în care a lucrat Monstrul. La 19 aprilie 1994, a avut loc primul proces împotriva lui Pietro Pacciani, acuzat de 16 crime, care se va încheia la 1 noiembrie același an cu condamnarea la închisoare pe viață a bărbatului.

În timpul procesului ies la iveală toate urmele violențelor pe care le săvârșise ani de zile asupra soției și celor două fiice ale sale, în timp ce el se arată în fața instanței ca o persoană calmă și pașnică. Un om decent, dedicat familiei și pasiunii sale, artei și poeziilor.

Scenariul nu a fost de mare folos pentru a compătimi acuzarea sau judecătorul. La 13 februarie 1996, însă, Pietro Pacciani a fost achitat și eliberat din închisoare datorită unor defecte în procesul inițial. Casarea din 12 decembrie va anula achitarea, cerând un nou proces pentru Pietro Pacciani. Bărbatul, însă, nu a putut să se prezinte niciodată în fața judecătorului pentru procesul următor, deoarece la 22 februarie 1998 Pacciani a fost găsit mort în locuința sa, pe jumătate dezbrăcat și cu doze masive de droguri în sânge.

De-a lungul anilor, însă, și datorită faptului că cel de-al doilea proces al lui Pietro Pacciani nu a fost niciodată cu adevărat celebrat, s-a creat o anumită aură de mister care impregnează figura Monstrului din Florența. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te