VIDEO Întâlnirea lui Putin cu „mamele soldaților uciși în Ucraina” a fost trucată

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.11.2022 - 09:34
Vladimir Putin a organizat întâlnirea la reședința ta- Foto: Kremlin.ru

Întâlnirea lui Vladimir Putin cu mamele militarilor pe care i-a trimis în războiul dintre Ucraina și Rusia a fost deconspirată drept un eveniment falsificat cu cinism de regimul de la Moscova, scrie „The Daily Mail”.

SHARE

Dictatorul de la Kremlin s-a întâlnit de fapt cu un grup de femei ultraloialiste, alese cu grijă pentru a nu pune întrebări dificile.

Între timp, mamele și soțiile, furioase că nu au participat la eveniment, s-au revoltat față de e modul în care Putin le-a evitat plângerile referitoare la faptul că le folosește rudele apropiate pe post de carne de tun.

„Aș dori să știți că, eu personal și întreaga conducere a țării – împărtășim durerea voastră”, le-a spus el femeilor, într-o întâlnire la reședința sa oficială.

Nadejda Uzunova pozează aproape de Vladimir Putin în timpul „întâlnirii cu mamele și soțiile bărbaților mobilizați” din 25 noiembrie 2022

Nadejda Uzunova cântă imnul rus în apropierea lui Vladimir Putin în timpul unui concert în Piața Roșie din Moscova, pe 30 septembrie 2022, pentru a sărbători anexarea noilor teritorii ale Ucrainei.

„Înțelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu – mai ales pentru o mamă… împărtășim această durere,” a adăugat el.

Nu este clar dacă președintele rus s-a întâlnit, totuși, cu mama vreunuia dintre soldații ruși uciși sau mutilați în Ucraina, numărul acestora depășind 100.000.

Jurnaliştii ruşi au identificat rapid unele dintre femeile alese cu atenţie pentru a-l întâlni pe Putin ca fiind loialiste cunoscute ale regimului.

Una dintre femei, Nadejda Uzanova din Abakan, a apărut anterior la un eveniment cu Putin cântând imnul național rusesc în Piața Roșie, după ce acesta a anexat oficial în mod ilegal regiunile invadate ale Ucrainei ca teritoriu a Kremlinului.

Ea este membră a unui grup ultra-patriotic numit Combat Brotherhood.

Anna Gerusova se crede că este soția unui comisar militar din regiunea Rostov.

Un alt participant la întâlnire, Iulia Belekhova (foto), în vârstă de 40 de ani, are un fiu care luptă în conflict, dar și-a exprimat opinii puternic pro-război și este deputată în partidul lui Putin, Rusia Unită.

Olesia Șigina (foto), cunoscută pentru filmele patriotice ortodoxe, a participat și ea la întâlnirea cu Putin și mamele militarilor care au participat la războiul din Ucraina, la reședința de stat Novo- Ogaryovo din afara Moscovei, Rusia, pe 25 noiembrie 2022.

Irina Tas- Ool este un oficial loial al guvernului regional și nu este clar dadcă are copii apți ca vârstă pentru a servi în război.

Fiul unei alte mame, Zharadat Aguyeva, din Cecenia, a fost lăudat de liderul regiunii, loial lui Putin, Ramzan Kadîrov.

Ea are doi fii: unul este comandant militar și celălalt șef al poliției care i-a amenințat pe criticii războiului lui Putin.

Marina Migunova este membră a Camerei Publice loiale din Orekhovo-Zuevo.

„Agentstvo Novosti” a spus că femeile sunt „angajate ale structurilor proguvernamentale”.

În mod ironic, Putin le-a spus celor 17 „mame” să se ferească de „falsuri, înșelăciune, minciuni” online despre războiul său din Ucraina. „Nu poți avea încredere în nimic” pe internet despre conflict, a spus el.

Femeile au părut fericite - dacă nu copleșite - să-l cunoască și toate cele 17 au așteptat cu nerăbdare o poză de grup cu el.

Cu toate acestea, întâlnirea a fost salutată ca o înșelăciune rușinoasă de către mame furioase, cu plângeri reale despre război, care nu au fost exprimate în întâlnirea sa televizată preînregistrată. 

Abbas Galiamov, analist politic și fost scriitor de discurs al lui Putin, a spus: „Este, evident, o rușine”.

Acest lucru a fost repetat de Dmitri Shkrebets, tatăl unui marinar militar dispărut pe nava amiral Moscova, scufundată de ucraineni.

Putin le-a spus, de asemenea, că nu regretă că și-a lansat războiul - sau ceea ce el susține este „operațiunea militară specială” a Rusiei împotriva Ucrainei.

Spre deosebire de alte întâlniri recente, Putin nu a purtat mască, ridicând întrebarea dacă femeile au fost în carantină înainte de a se întâlni cu el.

Nu este clar ce s-a discutat la ședința cu ușile închise, dar niciuna dintre mamele prezente nu a transmis niciun comentariu critic de televiziunea de stat.

Olga Tsukanova, în vârstă de 46 de ani, din Samara, al cărei fiu de 20 de ani este dispărut după ce a fost mobilizat, l-a batjocorit pe dictator înainte de sesiune: „Vladimir Vladimirovici [Putin], ești bărbat sau ce?”,  a întrebat ea.

Citește și: Adrian Pintea și iubirile sale mistuitoare: Irina, cu 13 ani mai mare. Lavinia, cu 27 mai mică

I-a fost refuzată cererea de a se alătura întâlnirii.

În semn de opoziție crescândă față de război, Tsukanova, șefa Consiliului Mamelor și Soțiilor, a întrebat: „Ai suficient curaj să ne privești în ochi - deschis, la o întâlnire cu femei care nu au fost alese înainte?

Femei care nu sunt în buzunarul tău, ci mame adevărate care au călătorit aici din diferite orașe pe cheltuiala lor, să se întâlnească cu tine?

Citește și: FOTO Singurul român care a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal. A refuzat-o pe Real Madrid

Suntem aici, la Moscova, și suntem gata să ne întâlnim cu tine. Așteptăm un răspuns de la tine. Vei continua să te ascunzi de noi?”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te