Femeile din viața lui Putin. KGB-ul l-a obligat să se însoare. E visceral și nu știe să iubească

DE Elena Andrei | Actualizat: 05.10.2022 - 08:13
Putin alături de fosta sa soție, Liudmila Putina, și de cele două fiice ale lor, Katerina Tihonovna și Maria Putina, pe o plajă din Primorski Krai/foto: Profimedia Images
Svetlana Krivonogih/foto: twitter
Putin cu Alina Kabaeva/foto: Prifimedia Images
Putin și Lidmila/foto: telegram

Deși liderul de la Kremlin este extrem de strict cu viața sa personală, mai multe publicații i-au făcut un profil plecând de la relațiile sale amoroase, pentru că, așa cum afirmă Proekt. „Putin este o figură publică de înalt nivel care poate schimba fața lumii”.

SHARE

Putin însuși și relațiile sale fac obiectul unor sancțiuni internaționale, așa că viața lui nu mai poate fi privată așa cum și-a dorit.

„Ideea este că, vizând persoane apropiate lui Putin, sancțiunile îi vor îngreuna viața lui și a celor apropiați, împiedicând și eforturile ascunse pentru susținerea războiului său”, potrivit BusinessInsider.

În 2008, președintele rus a fost întrebat despre relația sa cu fosta gimnastă Alina Kabaeva în timpul unei conferințe de presă în Italia, cu Silvio Berlusconi, pe atunci prim-ministru. Răspunsul lui Putin a fost extrem de tăios și nediplomatic:

„Sunt, desigur, conștient de clișeul conform căruia politicienii trăiesc în case de sticlă, dar chiar și în aceste cazuri trebuie să existe anumite limite", a declarat Putin.

„Întotdeauna mi-au displăcut oamenii care umblă cu fanteziile lor erotice, băgându-și nasul mucios în viața altei persoane", a continuat el.

Întrebarea a venit la doar câteva zile după ce The Moskovski Korrespondent, un tabloid rus deținut de un fost ofițer de informații sovietic, a relatat că Putin plănuia să se căsătorească cu Kabaeva.

Ziarul a fost suspendat la scurt timp „din motive financiare” și nu și-a mai reluat activitatea.

O căsnicie fără iubire

Putin a recunoscut o dată că îi plăcea viața de burlac, până când Ludmila Putina „a schimbat totul”. De fapt, KGB-ul i-a stricat „plăcerea”, obligându-l să se căsătorească.

S-au cunoscut în orașul lor natal Leningrad, acum Sankt Petersburg, când un prieten comun l-a invitat pe Putin să vadă o piesă de teatru împreună cu mai multe prietene.

Potrivit dezvăluirilor din presa rusă, Putin a ascuns faptul că lucra ca spion KGB în cea mai mare parte a celor trei ani cât i-a făcut curte. S-au căsătorit în iulie 1983.

Cuplul a avut două fiice, Maria, în aprilie 1985, și Ekaterina, în august 1986, după ce s-au mutat în Germania, unde Putin a fost trimis ca spion sovietic.

Prima sa biografă oficială, Natalia Gevorkian, l-a intervievat pe el și familia sa în 1999, admițând, cu multă precauție, că este „posibil ca mariajul lui Putin să fi fost lipsit de iubire”.

„Ludmila nu era o femeie fericită", a declarat biografa sa.

Aceasta i-a mărturisit că „există femei care sunt admirate de bărbați”. „Cred că eu nu sunt genul acela de femeie. El nu mă va ține niciodată în brațe", i-a spus soția liderului de la Kremlin.

„Am avut sentimentul că ea îl iubea cu adevărat. Și am avut sentimentul că ea nu era atât de mult iubită. Nu am avut sentimentul că a fost o căsnicie de succes pentru ea”, a declarat biografa pentru BBC.

Putin și Liudmila și-au anunțat divorțul în 2013. Nici fetelor sale, care îl iubeau foarte mult, nu le-a acordat prea mult din prețiosul său timp.

Într-una din extrem de rarele sale referiri la viața personală, Putin i-a spus cineastului Oliver Stone, în 2017, că este bunic. Când Stone l-a întrebat dacă s-a jucat cu nepotul său, Putin a răspuns: „Foarte rar, din păcate”.

Iubirile interzise în presă

Surse de la Kremlin spun că Putin și fosta campioană la gimnastică ritmică Alina Kabaeva au două fete gemene și doi băieți, care s-au născut în Elveția, unde este stabilită aceasta.

O investigație a publicației ruse independente Proekt susținea că și o fostă femeie de serviciu, Svetlana Krivonogih, a avut o relație de lungă durată cu Putin.

Proekt a susținut că cei doi au avut o prietenie strânsă între sfârșitul anilor 1990 și sfârșitul anilor 2010, din care a rezultat o fiică.

După aceste dezvăluiri, mai mulți jurnaliști ai publicației au fost nevoiți să fugă din Rusia, fiind catalogați ca „agenți străini”.

Svetlana ar fi lucrat ca femeie de serviciu la unul dintre complexurile prezidențiale. De familie modestă, femeia de serviciu a sărit direct din blocurile sovietice în cartierele de elită, când l-a întâlnit pe cel pe care îl numea „Tăticul”.

Din legătura cu Putin, s-ar fi născut în 2003 Elizaveta Vladimirovna Rozova, cunoscută și sub numele de Elizaveta Krivonogih, care seamănă leit cu tatăl său.

Fata este acum coproprietară a unei importante bănci rusești, fiind una dintre cele mai bogate femei din țară, cu o avere financiară și imobiliară estimată la 74 de milioane de lire sterline.

Nu toată a ei, suspectându-se că, prin aceste „entități”, liderul de la Kremlin își pune bani grei pentru zile negre.

Svetlana Krivonogih a trecut și ea de la o fostă femeie de serviciu la proprietarul miliardar al uneia dintre stațiunile de schi preferate de Putin, potrivit Organized Crime and Corruption Reporting Project.

În aprilie, SUA le-au sancționat pe fiicele oficiale ale lui Putin, Maria și Katerina, afirmând că acestea „s-au îmbogățit pe seama poporului rus”.

„Această acțiune le taie accesul la sistemul financiar american și îngheață orice active pe care le dețin în Statele Unite”, se arată în comunicat.

Anunțul SUA conținea, de asemenea, mai multe detalii despre activitatea lor, spunând că „are legături strânse cu Kremlinul”. Munca Tihonovei „sprijină guvernul și industria de apărare a Rusiei, în timp ce programele de cercetare genetică ale Voronțovei sunt supravegheate personal de Putin”, a precizat Casa Albă.

Patru luni mai târziu, SUA au adăugat-o pe Alina Kabaeva pe lista de sancțiuni, invocând "relația strânsă" a acesteia cu Putin.

Însă, potrivit analizelor psihologice, liderul de la Kremlin nu a avut nicio „relație strânsă” cu vreo femeie. Nu a făcut nicio pasiune pentru vreo femeie, acesta permițându-și doar „scurte emoții viscerale”.

Niciuna nu îi poate influența vreo decizie și, de altfel, acestea îl susțin în războiul său din Ucraina, devastator pentru Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te