O sticlă de vin pentru domnul Green

DE Răzvan Avram | Actualizat: 25.01.2019 - 22:30
Virgil Ogăşanu şi Tudor Istodor

Dacă prejudecăţile legate de homosexualitate şi religie sunt două teme la care rezonaţi, atunci trebuie musai să mergeţi să-i faceţi „o vizită” domnului Green, la Teatrul Evreiesc, cu sau fără o sticlă de vin.

SHARE

S-a întâmplat saptămâna trecută, într-o seară de joi, când spectatorii care au umplut minunata sală a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti au rămas absolut consternaţi: dupa nici 10 minute de la ridicarea cortinei, piesa s-a sfârşit!... Glumesc! „În vizită la domnul Green” cu Virgil Ogăşanu şi Tudor Istodor (fiul Maiei Morgenstern) a durat fix 90 de minute. „Necazul” cu această reprezentaţie a fost că ne-a transportat atât de departe, atât de frumos și atât de repede, încât revenirea la realitate, în speţă finalul, pur şi simplu ne-a cam năucit...

Au trecut vreo 10-15 secunde bune până când, într-o linişte de spatiu cosmic, ne-am dat seama că, de fapt, piesa se terminase. Aplauzele au izbucnit ca un gheizer. Aplauze pe deplin meritate de cei doi actori!... Doar că, după nici 10 secunde, sala a amuţit din nou: o fetiţă de vreo 10 ani a ţâşnit din primele rânduri, către scenă, cu o sticlă de vin în braţe şi i-a oferit-o lui Virgil Ogăşanu, cu o ingenuitate de care doar un copil e capabil... (în paranteză fie spus, unii, mai cârcotaşi, ar putea sugera că acest gest a încălcat puţin „eticheta teatrului” şi că sticla ar fi trebuit dusă la cabină, înainte de reprezentaţie. Poate, dar decât un spectator blazat, eu prefer unul entuziast, care mai abrogă puţin regula!).

După ce s-a dezmeticit pentru a doua oară din stupoare, sala a izbucnit, din nou, într-un ropot prelung de aplauze. Ogăşanu a primit darul cu o graţie desăvârşită. Cu siguranţă, e un actor care a îmbătrânit frumos. Pe scurt, a fost o seară absolut memorabilă!

Despre această piesă, cel mai bine a scris Ileana Lucaciu pe blogul ei, iar dacă prejudecăţile legate de homosexualitate şi religie sunt două teme la care rezonaţi, atunci trebuie musai să mergeţi să-i faceţi „o vizită” domnului Green, la Teatrul Evreiesc, cu sau fără o sticlă de vin.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.