Europa liberă: Au început răfuielile în PSD. „Trebuie să ajungem la o înțelegere să plece Dăncilă”

DE Newsweek România | 11.10.2019 - 13:14
Paul Stănescu. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Stănescu și Ciolacu au convocat mai mulți lideri de organizații în biroul președintelui Camerei Deputaților pentru a stabili strategia înaintea CEX-ului PSD care va avea loc în această seară.

SHARE

Aceștia vor să îi ceară Vioricăi Dăncilă să ajungă la o înțelegere amiabilă să plece din fruntea partidului.
Congres în PSD, dată avansată în discuții: ianuarie 2020

Puciștii discută și varianta organizării unui congres extraordinar, iar o primă dată avansată este ianuarie 2020, cu șase luni înaintea alegerilor locale. Au fost și voci în interior care au cerut un Congres mai rapid, motivând că „în momente de criză se cer măsuri de criză”, scrie Europa liberă.

Aleasă ca președinte al PSD la Congresul din iunie, Viorica Dăncilă nu poate să își piardă funcția decât dacă se organizează un alt Congres.

 Marcel Ciolacu s-a arătat foarte deranjat de modul de conducere al partidului din ultima perioadă, ținta atacurilor fiind secretarul general al PSD și consilierii din umbră ai lui Dăncilă

„Eu nu stau lipit de scaunul de președinte al Camerei Deputaților, nu stau. Dacă nu schimbăm ceva în funcționarea partidului, în modul de conducere al partidului, eu nu mai stau. Fifor dă la zece seara la presă că eu și Paul Stănescu suntem la negocieri cu Victor Ponta. Eu nu mai pot așa. Trebuie să schimbăm modul în care se conduce acest partid, dacă eu stabilesc ceva cu Dăncilă să nu vină Fifor a doua zi să o schimbe”, le-a spus Ciolacu celor prezenți la discuții.

El nu a uitat-o nici pe Viorica Dăncilă, acuzând faptul că aceasta este înconjurată de consilieri de care ascultă mai mult decât de partid.

„Eu pe Ică, să vorbesc cu Dăncilă, nu îl sun, nu îl sun. (n.r. – Florea Voinea)”, a continuat Ciolacu.

Potrivit acestuia, partidul are șanse foarte mici la alegerile locale dacă se va reveni la sistemul privind alegerea primarilor în două tururi.

Puciștii îi reproșează Vioricăi Dăncilă că nu s-a consultat cu ei în ultimele luni, după ce Dragnea nu a mai fost președintele PSD. (Mai multe detalii pe Europa liberă)

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.