Candidatei lui Voiculescu i se confiscă aproximativ 800.000 de lei (Europa liberă)

DE Newsweek România | Actualizat: 27.02.2020 - 19:23
Ramona Ioana Bruynseels

Autoritatea Electorală Permanentă a decis să confiște aproape 800.000 de lei (170.000 euro) de la Ramona Ioana Bruynseels, din cauza neregulilor privind cheltuirea banilor în campania de la prezidențiale.

SHARE

Bruynseels a fost aruncată în bătălia electorală din 2019 de Dan Voiculescu, postul de televiziune Antena 3 oferindu-i spații generoase de promovare electorală.

Paguba pentru Ramona Ioana Bruynseels după alegerile prezidențiale poate depăși însă 2.4 milioane de lei (510.000 euro).

Conform datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, candidata PPU a beneficiat în campanie de o finanțare privată de 803.398 de lei.

Partidul Puterii Umaniste nu este partid parlamentar și nu beneficiază de subvenție de la buget, astfel că întreaga resursă financiară pentru campania prezidențială a trebuit să fie asigurată din fonduri private.

Spre exemplu, Klaus Iohannis a folosit 18.000.000 de lei în campanie, dar întreagă sumă a provenit din subvenția pe care PNL o primește anual de la bugetul de stat.

Mai multe amănunte pe Europa liberă România.

Newsweek România a publicat în octombrie anul trecut câteva înregistrări audio care arată un conflict violent între candidata Partidului Puterii Umaniste, Ramona Ioana Bruynseels, și Dan Voiculescu, mogulul din spatele PPU.

Bruynseels reclama șantaje și folosirea discreționară a banilor de către Felix.

Prima este a unei discuții telefonice cu Paul Mihai Ionescu, un soi de șef de campanie al candidatei PPU și fost consilier al lui Liviu Dragnea când acesta deținea președinția Camerei Deputaților.

A doua discuție este purtată față în față de către Bruynseels cu un apropiat din staff, Ștefan Prisecaru.

A treia înregistrare este tot a unei conversații telefonice, de data aceasta între candidată și Eduard Dumitrașcu, aparent un apropiat al echipei de campanie.  

Iată, mai jos, pasajele relevante din fiecare înregistrare.

Citește și EXCLUSIV AUDIO Candidata lui Voiculescu îl acuză pe "varan" de șantaj și furt de bani de campanie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.