Grevă generală pe 10 ianuarie dacă profesorii acceptă să nu își ia salariile când nu sunt la ore

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.12.2021 - 12:12
Îndemn la grevă generală în învățământ pe 10 ianuarie/ Antena1
Îndemn la grevă generală în învățământ pe 10 ianuarie.   / Revista 22

Sindicatele organizează proteste în București până miercuri după ce guvernul a anunțat o creștere minoră a salariilor.

SHARE

Pe acest fond, trei mari sindicale din educație FSLI, FSE și Alma Mater au lansat membrilor un formular în care îi întreabă cum ar trebui să reacționeze.

„Proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice prevede înghețarea salariilor personalului din învățământ și PROROGAREA, pentru a 11-a oară, a alocării procentului de 6% din PIB pentru finanțarea educației. Ținând cont de această decizie, vă rugăm să ne răspundeți la următoarele întrebări. Menționăm că acest chestionar este anonim și nu poate fi folosit pentru demararea acțiunilor de protest extreme (neîncheierea situației școlare pe semestrul I sau greva generală), pentru aceste acțiuni urmând să semnați referendumul promovat de federație”, se arată în preambulul chestionarul.

Chestionarul îl găsiți AICI

Citește și: Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil.

Ce vor să știe sindicaliștii de la profesori:

Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu organizarea unei greve japoneze în ultimele patru zile de școală din acest an (20-23 decembrie 2021)? 

Întrebare doar pentru angajații din învățământul gimnazial, liceal și profesional: Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu „prorogarea“ cu o săptămână a începerii școlii (astfel încât cursurile să înceapă pe 10 ianuarie 2022)?

Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu „prorogarea“ încheierii situației școlare pe semestrul I?

Având în vedere deciziile Guvernului, sunteți de acord cu declanșarea grevei generale, începând cu 10 ianuarie 2022? ATENȚIE! Trebuie să țineți cont că pe perioada grevei generale nu veți primi salariu! 

Având în vedere situația actuală din sistemul de învățământ, v-ați gândit să vă schimbați locul de muncă și să vă angajați în alt domeniu? 

Întrebare pentru cadrele didactice: Dacă ați fi terminat acum liceul pedagogic/facultatea, ați fi ales să vă mai angajați în sistemul de învățământ?

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

„De luni și până miercuri vom avea în Piața Victoriei câte 3 ore de proteste, toate cele trei federații reprezentative din Învățământ, urmând neîncheierea mediilor școlare și grevă de avertisment, până la grevă generală, dacă va fi nevoie. Dorim să tragem un semnal de alarmă că domeniul învățământului este unul dintre cele mai dinamice din sistemul bugetar, care ar putea să contribuie la progresul acestei societăți”, a spus vicepreședintei FSLI Cornelia Popa Stavri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te