Elevii din Timișoara mai merg o săptămână la școală, deși rata de infectare a depășit 6 la mie

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.09.2021 - 12:58
Elevii din Timișoara mai merg o săptămână la școală deși, rata de infectare a depășit 6 la mie / Parkview Health

Deși situația epidemiologică din Timișoara este dramatică, elevii mai merg încă cinci zile la școală. Ziua de referință pentru trecerea în online este vineri.

SHARE

În Timișoara rata de infectare este de 6,58 de cazuri la mia de locuitori. De la o rată de infectare de peste 6 școlile ar trebui închise potrivit Ordinului ministrului Educației.

Citește și: Universitățile se deschid în scenariul roșu. Timișoara și Cluj Napoca, cele mai „infectate” centre

Ce spune Ordinul de ministru despre această situație:

Școlile funcționează în format fizic până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie în localitate, iar după acest prag se trece la cursuri online.
Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de situația privind evoluţia epidemiologică publicată pe site ul DSP.


Astfel, elevii din Timișoara nu vor învăța în sistem online de mâine.

Ministerul Educației a luat ca referință pentru trecerea elevilor în online ziua de vineri, indiferent de evoluția epdemiologică din zielele anterioare ale săptămânii.

Timișoara are o incidență de 6 la mia de locuitori încă de duminică.

În urmă cu două zile, vineri, incidența era de numai 5,4 la mia de locuitori, sub rata de 6 la mie când elevii trec în „online”. Ministerul Educației a luat această cifră (de vineri 24 septembrie) drept etalon pentru întreaga săptămână următoare (27 septembrie – 3 octombrie). Astfel, elevii vor merge la cursuri față în față în Timișoara pe baza ratei de infectare de vineri 24 octombrie care a fost de 5,4 la mia de locuitori.

Citește și: Școala în pandemie. Încă un an. Cât vor mai rezista elevii

Uitându-ne pe graphs.ro cu evoluția infectărilor este posibil ca vineri, 1octombrie să avem în Timișoara o rată de infectare de peste 9 la mia locuitori. Abia pe baza acestei cifre se va decide că, de săptămâna viitoare (4 octombrie – 10 octombrie), școala va trece în online.

Cele două scenarii pentru școală

Scenariul 1

- participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori.


Scenariul 2 

a)Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie;

b)Participarea zilnică, în sistem on line a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1000 până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te